Pentru că suntem încă în Postul Paştelui, ne-am gândit că ţi-ar prinde bine un preparat mai altfel: supa cremă de fasole roşie cu ardei kapia copţi şi tarhon.
E foarte săţioasă, are puţine calorii şi, cel mai important, este delicioasă!
Lasă deoparte zacusca, pastele şi eterna salată orientală şi mănâncă ceva cu adevărat hrănitor.
Reţeta ne-a fost pusă la dispoziţie de Ramona Duna, consultant în nutriţie şi fondatoarea conceptului Farfuria Sănătoasă.
Iată ingredientele de care ai nevoie şi modul simplu de preparare a acestei supe grozave de post!
Ingrediente supă cremă de fasole roşie cu ardei kapia copţi
-
două căni de fasole roşie la conservă
-
o lingură de ulei de măsline
-
3 morcovi
-
un păstârnac rădăcină
-
2 ardei kapia copţi fără coajă
-
o lingură de tarhon în oţet şi sare
-
o ceapă galbenă
Mod de preparare supă cremă de fasole roşie cu ardei kapia copţi
-
Se taie legumele grosier (morcovul, păstârnacul, ceapa).
-
Se pun într-o oală la călit cu o cană de apă.
-
Când sunt gata, se adaugă fasolea fiartă şi ardeii copţi, se mai lasă 5 minute la foc mediu.
-
Se adaugă tarhonul, uleiul de măsline, alte condimente după gust.
-
Se pune toată compoziţia în blender şi se ajustează consistenţa cu mai mult sau mai puţin lichid. Se amestecă până se obţine o textură fină şi cremoasă.
-
Se serveşte cu felii de ardei kapia crud, seminţe de dovleac sau lăstari. Poftă bună!