Reţetă oferită de Paul Siserman, concurent Masterchef.
Ingrediente
Sparanghel
Creveti
Unt
Ceapa
Smantana dulce
Nucsoara
Zahar
Sare
Piper
300g sparanghel , 6 creveti ,100g unt, 250ml smantana dulce 1 ceapa mare 2g nusoara 5 g zahar
Mod de preparare
Se toaca marunt ceapa ,apoi se taie bucatele sparanghelul pastrand mugurii pt etapa finala se incinge o tigaie in care punem 50 g de unt si unde calim ceapa si cozile de sparanghel dupa calire adaugam supa de pui si lasam sa fiarba pentru 25-35 min.
Se lasa la odihnit putin supa apoi cu un mixer vertical sau blender ( de preferat ) se paseaza tot continutul din oala adaugand in fir subtire pana la obtinerea cosistentei dorite a smantanei dulci. Se potriveste de gust cu sare si piper si se adauga si nucsoara .
In alta tigaie se pune untul ramas si crevetii curatati in prealabil (atentie, nu doar crusta si coada, ci si intestinul acesta fiind scos mai usor pe partea dorsala) se trag la tigaie la foc repede pentru 4-5 min si se adauga si usturoiul .
Painea se taie cubulete de 2-3 cm si se pune pe o foaie de copt intr-o tava care se baga la cuptorul incins la 230 de grade pentru 3-4 min.
La urma se monteaza farfuria adaugand pentru plating si putini germeni de ceapa (optional).
Pentru decor se folosesc mugurii de sparanghel cruzi sau trasi la tigaie si crevetii, cat si crutoanele de paine .