Oricât de mult am iubi gastronomia românească sau ultra cunoscutele pizza sau paste trebuie să recunoaştem că sunt momente în care nu mai vrem să le vedem în farfurii. Asta mi s-a întâmplat şi mie în procesul autoizolării la domiciliu început fix acum 4 săptămâni. Aş fi mâncat o supă thailandeză, la fel de bună precum cea din Thai Park din Berlin, unde în weekend din mai până în octombrie se adună asiatici în special thailandezi şi gătesc pe plite minuscule, în parc live fel şi fel de preparate specifice.
În Berlin – Thai Park este deja o instituţie. Şi sunt cozi. Vizitatorii stau pe pături pe iarbă, ascultă muzică, fac sport. Un vis pentru mine să ajung din nou acolo când va fi din nou sigur să călătorim şi să stăm în mulţimi.
Ca să mă trezesc din visare, dar totuşi să simt în casă minunatele arome ale mâncărurilor thai, m-am dus val vârtej în bucătărie după ce am găsit pe internet o reţetă de supă coconut curry cu ce ai pe acasă.
Aşadar, dacă aveţi turmeric, boia iute de ardei, ghimbir şi lapte de cocos sau fulgi de nucă de cocos puteţi începe misiunea. Sau dacă le puneţi la listă la următoarea rundă ce cumpărături. Asta pe lângă puţin ulei, ceapă, usturoi, cartofi şi legume – orice de la morcov, varză, păstârnac, ardei gras etc. Reţeta include şi câteva cubuleţe de brânză tofu, însă eu am înlocuit cu brânză gouda (căci asta aveam la îndemână). Aşa cum îi spune numele este o supă cu ce ai la îndemână.
Ingrediente pentru 4 porţii:
Mod de preparare:
Într-o oală, la foc mic spre mediu se încălzeşte uleiul după care se pun ceapa, usturoiul, ghimbirul amestecându-se mereu, fără a se lăsa să se ardă. Se adaugă pasta de tomate cu boia de ardei, turmericul, sarea şi zahărul şi se lasă să se călească uşor pentru încă câteva multe. Se adaugă apoi laptele de cocos (sau cocos hidratat), cartofii şi supa vegetală sau apa. Atunci când cartofii sunt fierţi supa este gata. Se poate da şi prin blender (eu nu am avut la îndemână) şi se transformă într-o supă cremă. Separat se pune într-o tigaie antiaderentă brânză pentru a se încălzi şi rumeni. În bolul de supă se pun legume proaspete tăiate fin şi cubuleţele de brânză. Poftă bună!