11 trucuri pentru a ameliora alergiile

Sezonul alergiilor este în toi şi din ce în ce mai mulţi oameni se plâng că se luptă cu ele. Iată 11 trucuri ce te pot ajuta să mai ameliorezi din simptomele enervante.
  • Publicat:
11 trucuri pentru a ameliora alergiile

Deşi extraordinar de frumoasă şi parfumată, primăvara trezeşte nu doar natura la viaţă, ci şi alergiile! Din ce în ce mai mulţi oameni se confruntă cu alergiile de primăvară şi, din păcate, simptomele pot fi cu adevărat iritante, enervante, furându-ţi pe nesimţite starea de bine. Am pregătit pentru tine câteva trucuri pe care le poţi realiza, astfel încât să ţii la distanţă alergiile!

Nu uita să te înscrii la evenimentul „Ce se întâmplă, doctore?”, dedicat alergiilor. accesul este liber, înscrie-te aici: https://www.csid.ro/inscrie-te-acum-la-csid-despre-alergii-in-2019

 

Fără chimicale

Păstrează casa curată. Este una dintre cele mai bune modalităţi de a evita alergeniile de interior, dar ai grijă la substanţele chimice dure, care îţi pot irita respiraţia şi pot agrava simptomele alergiei. Pentru a evita astfel de evenimente neplăcute, încearcă să prepari substanţele de curăţare în casă, din compuşi naturali cu ingrediente naturale cum ar fi oţetul sau bicarbonatul de sodiu. Utilizează un aspirator care are un filtru HEPA pentru a captura alergenii. Dacă suferi de alergii severe, cere-i altcuiva să facă ordine şi curăţenie în casă, în locul tău.

Aburul te ajută

Inhalează nişte aburi. Acest truc simplu poate uşura un nas înfundat şi te poate ajuta să respiri mai uşor. Ţine capul aplecat peste un castron cu apă caldă (dar nu prea fierbinte) sau deasupra unei chiuvete plină de apă şi pune un prosop deasupra capului pentru a capta aburul. O altă variantă mai comodă este să stai în baie, la un duş fierbinte.

Evită fumul de ţigară

Acesta poate înrăutăţi nasul înfundat, mâncărimea şi ochii înlăcrimaţi. Alege restaurante, cluburi de noapte şi camere de hotel pentru nefumători. Evită alte tipuri de fum care-ţi pot agrava simptomele, cum ar fi fumul din şemineele care ard lemn.

Ia în considerare acupunctura

Această practică veche poate aduce o adevărată ameliorare. Modul în care acupunctura ameliorează alergiile nazale este încă neclar, dar câteva studii arată că ar putea ajuta. Adresează-te medicului, pentru a te afla dacă ar fi bine să încerci.

Află care sunt factorii alergeni

S-ar putea să crezi că ştii care este problema, dar eşti sigur? Programează o întâlnire cu un medic alergolog pentru un test de piele, astfel încât să puteţi identifica adevăraţii triggeri. Ulterior veţi putea face un plan pentru a-i evita.

Nu mai deschide geamul

E o zi minunată, ştim, dar dacă numărul particulelor de polen este ridicat, încearcă să menţii geamurile şi uşile închise, pentru a proteja aerul interior. De asemenea, poţi instala un filtru HEPA pe sistemul de climatizare. Acum sunt aplicaţii care îţi spun când nivelul de polen este ridicat, şi astfel ştii când e mai bine să ţii geamul închis.

Ia în considerare tratamentele alternative

Butterbur (un extract de plante din familia asteraceelor) este unul dintre cele mai promiţătoare şi bine cercetate tratamente alternative. Unele studii sugerează că un extract numit Ze 339 poate funcţiona asemenea antihistaminelor. Alte studii arată că planta Phleum Pratense (timoftică) şi picnogenolul (o substanţă antioxidntă) pot fi de asemenea de ajutor.

Spală-te imediat după ce intri în casă

De fiecare dată când intri în casă, aduci cu tine bucăţele din lumea exterioară. După ce vii din aer liber, hainele, pantofii, părul şi pielea sunt acoperite cu particule mici. Ai grijă să faci un duş şi să schimbi hainele pentru a fii sigur că ai scăpat de orice alergen şi nu uita să laşi tot timpul încălţămintea la uşă!

Poartă o mască

Aceasta va împiedica alergenii să ajungă în căile aeriene atunci când nu poţi evita declanşarea anumitor alergii, cum ar fi momentele în care lucrezi în curte. O mască respiratorie, disponibilă la majoritatea farmaciilor şi magazinelor medicale, va bloca 95% din particulele mici, cum ar fi polenul şi alţi alergeni.

Mănâncă sănătos

Un studiu recent a concluzionat că toţi copiii care au consumat o mulţime de legume proaspete şi fructe – în special struguri, mere, portocale şi roşii – au avut mai puţine simptome de alergie. Cercetătorii încă încearcă să-şi dea seama de legătură, dar nu există nici o îndoială că o dietă sănătoasă este bună pentru întregul corp.

Mai multe lichide

Dacă te simţiţi înfundat sau ai diverse simptome ale alergiei, încearcă să consumi mai multă apă, suc sau alte băuturi nonalcoolice. Lichidul în plus poate subţia mucusul din pasajele nazale şi îţi poate oferi o senzaţie de uşurare. Lichidele calde, cum ar fi ceaiul, bulionul sau supa, au un beneficiu suplimentar: aburul.

Urmărește CSID.ro pe Google News