Bicarbonat de sodiu: beneficii

Această substanţă este una dintre acelea care ţi-e de mare ajutor în casă: de la aluat pentru prăjituri până la albirea dinţilor. Iată cum poţi folosi bicarbonatul.
  • Publicat:
Bicarbonat de sodiu: beneficii

Există într-adevăr un produs-minune care se află chiar în bucătăria noastră – ceva ieftin care poate să elimine mirosurile neplăcute, să-ţi păstreze dinţii albi, să te ajute să slăbeşti şi chiar să trateze bolile care pun viaţa în pericol? Răspunsul este: Da. Mult iubitul bicarbonat de sodiu, poate face o mulţime de minunăţii importante. Superputerile sale provin pH-ul său. Bicarbonatul de sodiu este o substanţă alcalină. Atunci când se amestecă cu un acid, modifică nivelul pH-ului. Acesta este motivul pentru care poate calma rapid stomacul iritat sau poate acoperi un miros urât.

Beneficiile bicarbonatului de sodiu

Unul dintre cele mai mari beneficii este că poate combate refluxul acid, datorită proprietăţilor sale alcaline. Ajută la neutralizarea acizilor stomacali şi asigură scutirea de indigestie la adulţi. Majoritatea experţilor în sănătate garantează că atunci când amestecăm bicarbonat de sodiu cu apă, vom obţine o sursă garantată de calmare a arsurilor la stomac, desigur în cantitate limitată. Cum ajută de fapt bicarbonatul de sodiu dizolvat în apă la vindecarea unor astfel de afecţiuni? Cum se face apa cu bicarbonat de sodiu? Le dezvăluim pe toate.

Bicarbonatul de sodiu tinde să se descompună în ioni de sodiu din organism, un electrolit care tinde să aibă efecte puternice. Cu toate acestea, consumul de cantităţi excesive de bicarbonat de sodiu poate împiedica activitatea muşchilor, creierului şi inimii.

Cum poţi slăbi cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Utilizat predominant pentru aluatul pâinii şi prăjiturilor, bicarbonatul de sodiu are o multitudine de alte utilizări benefice. Alături de calmarea muşchilor, el mai acţionează şi ca un deodorant natural şi ajută totodată la indigestie. Bicarbonatul de sodiu beneficiază de o notorietate incredibilă şi pentru rolul său la pierderea în greutate.

Cum functioneazã?

Atunci când este amestecat cu un lichid şi băut, bicarbonatul de sodiu se poate dovedi o metodă extraordinară de pierdere în greutate. Acţionează luptând cu aciditatea din organism. Aciditatea din organism poate duce la creşterea în greutate, în special atunci când consumi anumite alimente rafinate şi procesate. Pulberea albă simplă contracarează acidoza metabolică şi astfel, ridică pH-ul organismului la o stare mai alcalină.

Această tehnică vă poate ajuta de asemenea să luptaţi împotriva grăsimii în zonele în care se scapă greu de grăsime, inclusiv abdomenul, braţele, coapsele şi spatele.

Bicarbonatul de sodiu: alte utilizări

Calmează indigestia: adăugaţi 1/4 linguriţă de bicarbonat de sodiu la un pahar cu apă şi consumaţi.

Tratează muşcăturile şi înţepăturile de insecte: Deşi nu este bun pentru utilizarea de zi cu zi pe pielea ta, poate calma roşeaţa, mâncărimea şi înţepăturile care sunt semne ale unei reacţii uşoare la o muşcătură de insectă.

Păstrează gura sănătoasă: Spălarea dinţilor cu o pastă de dinţi care are bicarbonat de sodiu poate ţine cariile dinţilor departe şi poate menţine gingiile şi gura într-o formă ideală.

Elimină mirosurile neplăcute: cele mai multe mirosuri neplăcute provin fie din acizi puternici (de exemplu laptele acru), fie baze (precum peştele stricat). Pune o cutie de bicarbonat de sodiu, deschisă, în frigider şi acesta va absorbi mirosul!

Părerile cu privire la bicarbonatul de sodiu variază semnificativ. În vreme ce toată lumea este de acord că el ajută la combaterea acidului gastric şi vindecarea indigestiei, mulţi cercetători afirmă că nu ajută cu adevărat la procesul de slăbit şi nici la calmarea musculaturii după realizarea exerciţiilor fizice. Cu toate acestea, este important ca fiecare om să testeze şi să vadă care sunt rezultate personale.  

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
ADHD: cum afectează somnul
ADHD: cum afectează somnul