Implantologia este una dintre cele mai răspândite și practicate tehnici dentare, iar de-a lungul anilor, aceasta a beneficiat de îmbunătățiri semnificative datorită utilizării tehnologiilor de vârf.
Implantologia digitală include 3 faze: una preventivă, faza reală a creării și instalării protezei și, în final, o fază post-operatorie a verificărilor procesului de vindecare.
Atuurile unui implant construit digital sunt: predictibilitatea integrării osoase, reabilitare dentară într-o singură etapă chirurgicală a unor zone edentate întinse și cu substrat osos deficitar.
Implantul dentar digital este indicat inclusiv în cazul pacienților în vârstă, care pot beneficia pe această cale de o lucrare protetică fixă, cu riscuri chirurgicale și complicații ulterioare minime.
Un implant dentar digital se adresează în special următoarelor cazuri:
Fie că ai nevoie de implanturi sau mini-implanturi, pentru a beneficia de dinți noi este nevoie să treci printr-o perioadă premergătoare operației, urmată de cea specifică timpului de vindecare.
Practic, trebuie să parcurgi 5 etape: consultația, analizele, pregătirea de operație, operația propriu-zisă, recuperarea.
În cât timp poate fi montat un implant dentar digital?
Intervenția chirurgicală propriu-zisă de inserare a implantului digital se realizează cu anestezie locală. Are o durată medie de aproximativ 60 de minute. Presupune plasarea implantului subperiostal și fixarea acestuia cu șuruburi tranversale. Acest lucru oferă o bună stabilitate, contribuind astfel la o integrare osoasă optimă, aflăm de la dr. Lorelei Nassar, medic implantolog.
Durata de inserare a implantului poate să crească sau să scadă în funcție de:
Implanturile dentare digitale sunt realizate individual, cu tehnologie de ultimă oră și indicate pacienților care au nevoie de reconstrucție mandibulară și/sau maxilo-facială: desfigurări severe, pierderi grave de masă osoasă din cauza cancerului, accidentelor sau altor condiții medicale.