Implantologia dentară digitală, rezultate fără limită pentru pacient

Dr. Mihnea Nica explică cum funcționează implantologia dentară și investigațiile 3D, dar și cum se ajunge la decizia de a insera un anumit tip de implant.
  • Publicat:
Implantologia dentară digitală, rezultate fără limită pentru pacient
Implantologia dentară digitală, rezultate fără limită pentru pacient

Pentru pacienții care au nevoie de manopere stomatologice avansate, era digitală înseamnă promisiuni respectate și tratamente dincolo de limită. Ne referim la limitele din stomatologia tradiționala care nu avea mijloacele necesare pentru a controla riscurile posibile și nici investigații complete. Dr. Mihnea Nica, medic stomatolog, explică cum funcționează implantologia dentară și investigațiile 3D.

Investigațiile 3D oferă o precizie fără precedent. Niciodată stomatologul nu a putut să folosească spre binele pacientului tehnologii precum cele existente la ora actuală. Computerul tomograf, scanarea digitală, amprentarea digitală, dar și softurile digitale care oferă acces instant la istoricul medical și posibilitatea de a compara și interpreta rapid și specific garantează calitatea rezultatului. În prezent, un tratament cu implant dentar poate fi 100% previzionat și controlat conform cu așteptările pacientului, explică Dr. Mihnea Nica.

Implantologia dentară și investigațiile 3D

Informațiile explicate de domnul doctor sunt semnificative mai ales pentru mitul conform căruia implantul dentar este un tratament costisitor și, cu toate acestea, există riscul de a nu fi acceptat de organism sau nu este pe termen lung.

În prezent, implantul dentar poate fi personalizat total, astfel încât pacientul să primească ceea ce are cu adevărat nevoie: tipul de implant sau manopera de inserare. Putem folosi ghid digital care ne oferă control avansat, adăugă dr. Nica.

Pe baza investigațiilor 3D, aflăm toate detaliile cu privire la oferta osoasă și putem previziona acurat cum va evolua starea pacientului. Decizia de a insera un anumit tip de implant este 100% bazată pe investigații cu precizie de micron și nu avem riscuri, conchide Dr. Mihnea Nica.

Ce este important pentru pacient, este conștientizarea faptului că manoperele avansate de implantologie apar de cele mai multe ori ca urmare a prevenției. O vizită la stomatolog o dată pe an poate însemna sume importante economisite. De asemenea, o dată ce un dinte s-a pierdut, indiferent de cauza pierderii, pacientul trebuie să știe că începe numărătoarea inversă care, la fel, înseamnă economisirea unor sume mari. În ceea ce privește sănătatea dentară, o dată ce simptomul a aparut, problema netratată se agravează și produce complicații. Sigur că există și o veste bună și anume faptul că în stomatologia digitală nu există limite pentru soluții.

Urmărește CSID.ro pe Google News