(P) Cum să-ți menții dinții sănătoși și albi în mod natural

Dacă vrei să ai dinții albi, strălucitori și bine îngrijiți, trebuie să faci ceva în privința asta. Mulți oameni folosesc bicarbonat de sodiu și paste de dinți care au ingrediente pentru albirea dinților.
  • Publicat:
(P) Cum să-ți menții dinții sănătoși și albi în mod natural
(P) Cum să-ți menții dinții sănătoși și albi în mod natural

Dacă vrei să ai dinții albi, strălucitori și bine îngrijiți, trebuie să faci ceva în privința asta. Mulți oameni folosesc bicarbonat de sodiu și paste de dinți care au ingrediente pentru albirea dinților.

Medicii stomatologi recomandă bicarbonatul de sodiu ocazional, pentru că acesta face dinții mai albi și mai strălucitori, încă de la prima utilizare. În opinia lor, nu este bine de utilizat în mod frecvent bicarbonatul de sodiu, pentru că acesta atacă în timp smalțul dinților și astfel aceștia devin mai sensibili la carii. Stomatologii recomandă folosirea bicarbonatului de sodiu doar o dată pe lună pentru a spăla dinții, astfel periajul va ajuta la albirea danturii.

Un alt produs de albire a dinților este uleiul de cocos. Acesta se pune pe periuța de dinți și apoi se spală dantura cu grijă, timp de 10-15 minute. Acest produs natural nu are efecte negative asupra sănătății gingiilor și nu atacă smalțul dinților. Uleiul de cocos este folosit în produse de calitate pentru albirea dinților, ce includ și paste de dinți care întăresc smalțul dentar și protejează dinții împotriva cariilor.

În ziua de azi sunt apreciate în special produsele vegane, pastele de dinți cu ulei de cocos și alte ingrediente naturale, destinate albirii delicate a dinților. Acestea elimină pigmentarea nedorită a dinților, reduc sensibilitatea acestora, vindecă gingiile și combat cariile și placa dentară.

Cum să-ți menții dinții sănătoși și albi în mod natural

Persoanele cu dinți sensibili pot folosi paste de dinți care ajută la desensibilizarea nervilor din pulpa dentară. Aceste produse au o cantitate mică de azotat de potasiu, care reduce hipersensibilitatea dentinei, astfel dinții nu mai sunt atât de sensibili la stimuli dureroși. În plus, produsele pentru dinți sensibili sunt cu abraziune scăzută, asta înseamnă că oferă un impact mai mic asupra pierderii dentinei, comparativ cu pastele de dinți cu abraziune mare. Dentina expusă este mai moale decât smalțul dinților și de aceea, trebuie protejată cu atenție.

Pastele de dinți cu extract din plante au devenit din ce în ce mai populare. Ele sunt mai scumpe decât pastele de dinți obișnuite (care au fluor), însă când vine vorba despre igiena bucală și sănătatea gingiilor, cu siguranță investiția merită. Aceste produse au uleiuri naturale din plante, ioni de calciu bioactivi și fosfați, alantoină, extracte din plante: mușețel, salvie, rozmarin, lemn-dulce, oregano, eucalipt, mentă, busuioc, pelin, cuișoare etc.

În general, factorul determinant al inflamațiilor gingiilor și al respirației urât mirositoare este placa bacteriană, care în timp evoluează și produce distrugerea țesutului gingival. Cu o pastă de dinți cu extracte din plante se menține igiena zilnică, se previne apariția cariilor, a formării tartrului și se poate ameliora parodontoza.

Alte ingrediente valoroase din pastele de dinți sunt următoarele:

  • Alantoina care accelerează regenerarea gingiilor
  • Zeolitul care este un mineral cu efect regenerator, ce absoarbe în mod eficient toxinele și vindecă gingiile
  • Uleiul de mentă care combate halitoza și este ideal pentru o respirație proaspătă
  • Extractul de mușețel care calmează și reface gingiile.

Aceste paste de dinți naturale sunt o sursă importantă de vitamine, minerale și antioxidanți care ajută la fortificarea gingiilor, la menținerea sănătății bucale.

Pentru a amplifica efectul pastei de dinți se poate utiliza și apă de gură cu efect de albire, care ajută la îndepărtarea petelor dentare și la distrugerea bacteriilor din zonele interdentare. Cu apa de gură se clătește cavitatea bucală după periajul dentar, timp de 30 de secunde, apoi se scuipă. Aceasta nu se diluează cu apă, cel mai indicat este să fie utilizată înainte de culcare. Prin tehnologia cu efect de albire, apa de gură neutralizează și mirosul neplăcut care apare după fumat, consumul de alcool și alimente.

O alternativă la pasta de dinți este banda pentru albirea dinților. Aceste benzi sunt subțiri și flexibile, se aplică pe dinții curați și se lasă o perioadă de timp, de aproximativ 30 de minute. Ele au ingrediente care întăresc dinții și îndepărtează petele. Prin agenții de albire din compoziția lor, benzile pot reduce decolorarea dinților și pot ajuta la obținerea unui zâmbet mai strălucitor. Unele produse nu provoacă sensibilitate și sunt adecvate pentru oamenii cu dinți sensibili. Aceasta este o metodă convenabilă de albire a dinților.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”