Se ştie că pentru a avea o dantură sănătoasă, periajul zilnic, de cel puţin de 2 ori pe zi, şi folosirea aţei dentare sunt esenţiale. Astfel evităm depunerea bacteriilor pe dinţi şi formarea tartrului. Pentru a efectua un periaj dentar corect avem nevoie de o periuţă care să nu afecteze gingiile.
Periuţele electrice au fost inventate în 1939 şi aveau zona activă formată din filamente de plastic. După 1960, au apărut şi periuţele electrice cu partea activă formată dintr-o pâlnie de cauciuc moale, care execută o mişcare de rotaţie considerată ca deosebit de eficientă în igienizarea gingivo-dentară.
Eficienţa periuţei electrice a fost dovedită în teste clinice, care au arătat că reduce semnificativ placa şi inflamaţiile gingiilor, rămânând în acelaşi timp sigură pentru ţesuturile moi ale gurii.
Te-ai gândit vreodată să înlocuieşti periuţa de dinţi clasică cu cea electrică?
Dacă da, îţi oferim câteva motive imbatabile.
Periuţele electrice prezintă avantaje prin adoptarea tehnologiei:
De ce să alegem o periuţă de dinţi electrică?
Modele existente de periuţe electrice de dinţi pot crea mişcări rotative, în sensuri opuse sau oscilante. Sursa de putere poate fi directă, prin conectarea la instalaţia de curent electric, cu baterii care se pot înlocui (cu dezavantajul că pe măsură ce puterea bateriilor se pierde, viteza de periere se reduce) sau cu acumulator care poate fi încărcat periodic.
Descoperă o curăţare dentară revoluţionară!
Periuţa electrică Oral-B oscilează, se roteşte şi pulsează de 48.800 de ori pe minut faţă de numai 600 de mişcari ale unei periuţe manuale obişnuite. De aceea, elimină până la 100% mai multă placă bacteriană faţă de o periuţă manuală