Periuţa electrică, o investiţie în sănătatea ta dentară pe termen lung

Eficienţa periuţei electrice a fost dovedită în teste clinice, care au arătat că reduce semnificativ placa şi inflamaţiile gingiilor, rămânând în acelaşi timp sigură pentru ţesuturile moi ale gurii.
  • Publicat:
Periuţa electrică, o investiţie în sănătatea ta dentară pe termen lung

Se ştie că pentru a avea o dantură sănătoasă, periajul zilnic, de cel puţin de 2 ori pe zi, şi folosirea aţei dentare sunt esenţiale. Astfel evităm depunerea bacteriilor pe dinţi şi formarea tartrului. Pentru a efectua un periaj dentar corect avem nevoie de o periuţă care să nu afecteze gingiile.

Periuţele electrice au fost inventate în 1939 şi aveau zona activă formată din filamente de plastic. După 1960, au apărut şi periuţele electrice cu partea activă formată dintr-o pâlnie de cauciuc moale, care execută o mişcare de rotaţie considerată ca deosebit de eficientă în igienizarea gingivo-dentară.

Eficienţa periuţei electrice a fost dovedită în teste clinice, care au arătat că reduce semnificativ placa şi inflamaţiile gingiilor, rămânând în acelaşi timp sigură pentru ţesuturile moi ale gurii.

Te-ai gândit vreodată să înlocuieşti periuţa de dinţi clasică cu cea electrică?

Dacă da, îţi oferim câteva motive imbatabile.

Periuţele electrice prezintă avantaje prin adoptarea tehnologiei:

  • au senzori de presiune şi se opresc atunci când sunt aplicate cu o presiune excesivă pe gingie sau pe dinte,
  • prezintă semnalizator sonor care anunţă când ajungem la timpul necesar de periaj şi când trebuie să periezi şi altă zonă a danturii,
  • fibrele indicator din peri se decolorează şi îţi arată când vine momentul să înlocuieşti capul.

De ce să alegem o periuţă de dinţi electrică?

  • oferă un periaj mai eficient decât cea clasică, indiferent de timpul de periaj; 
     
  • poate acoperi suprafeţe dentare mai mari decât periuţele clasice; 
     
  • este eficientă împotriva bolilor parodontale; 
     
  • îmbunătăţeşte sănătatea gingivală;
     
  • îndepărtează mai multă placă bacteriană decât o periuţă de dinţi clasică;
     
  • suprafaţa limbii, care are bacterii dăunătoare dinţilor tăi, poate fi menţinută curată cu ajutorul unei periuţe electrice;
     
  • reduce inflamaţiie gingivale;
     
  • motivează o persoană să-şi cureţe dinţii într-un mod mai eficient decât cea manuală;
     
  • este recomandată persoanelor  cu nevoi speciale, celor purtătoare de aparate ortodontice sau cu abilitate manuală redusă, persoanelor leneşe, bolnavilor necooperanţi, oligofrenilor, persoanelor suferind de artrită şi alte afecţiuni poliarticulare deformante, boala Parkinson (situaţii care impun deseori efectuarea periajului de o altă persoană îngrijitoare);
     
  • este mai uşor de utilizat şi se recomandă atât copiilor cât şi adulţilor (evident există diferite tipuri, forme şi culori, adaptate fiecărui membru al familiei).


Modele existente de periuţe electrice de dinţi pot crea mişcări rotative, în sensuri opuse sau oscilante. Sursa de putere poate fi directă, prin conectarea la instalaţia de curent electric, cu baterii care se pot înlocui (cu dezavantajul că pe măsură ce puterea bateriilor se pierde, viteza de periere se reduce) sau cu acumulator care poate fi încărcat periodic.
 

Descoperă o curăţare dentară revoluţionară!

Periuţa electrică Oral-B oscilează, se roteşte şi pulsează de 48.800 de ori pe minut faţă de numai 600 de mişcari ale unei periuţe manuale obişnuite. De aceea, elimină până la 100% mai multă placă bacteriană faţă de o periuţă manuală

 

Urmărește CSID.ro pe Google News