Poate că ţi s-a întâmplat să te confrunţi cu probleme precum sensibilitatea dentară, afecţiuni ale gingiilor şi smalţului. Îţi dezvăluim care sunt principalele semne care ar trebui să-ţi dea de gândit şi ce ar trebui să faci pentru a le combate.
Afecţiunile gingivale reprezintă una din cele mai frecvente probleme din sfera oro-dentară. În stadiu incipient, acestea se prezintă sub formă de gingivită, manifestată prin modificarea culorii gingiilor spre roşu-violaceu, papilele sunt inflamate şi îndepărtate de pe dinţi, apar dureri, senzaţie de prurit gingival şi sângerări la periaj.
Treptat, boala evoluează spre structurile profunde, gingia începe să se retragă de pe dinţi, antrenând, apoi, osul alveolar şi dezvoltând aşa numitele pungi parodontale. Dacă este în stadiul iniţial, gingivita poate fi stopată şi chiar eliminată.
Pentru a menţine gingiile sănătoase, încearcă pasta de dinţi Clinic Line Gum Protection, de la Blend-a-Med. Este dovedit clinic că ajută la reducerea problemelor gingivale în 4 săptămâni şi protejează împotriva viitoarelor probleme gingivale. Are cel mai înalt nivel de Complex de Staniu dintre produsele Blend-a-Med, care luptă împotriva bacteriilor şi este dovedit clinic că inhibă dezvoltarea plăcii bacteriene, ajutând la prevenirea problemelor gingivale.
De asemenea, nu uita de aţa dentară, apa de gură şi controalele periodice la medicul stomatolog.
O altă problemă dentară este reprezentată de afectarea smalţului şi a structurilor dure dentare. Deteriorarea smalţului apare atunci când acizii din saliva distrug ţesutul dur dentar. Aceşti acizi sunt cauzaţi de placa bacteriană care aderă de suprafaţa dentară şi modifică pH-ul salivar, ducând la demineralizarea smalţului.
De asemenea, acizii care se găsesc în sucurile carbogazoase sau alte băuturi atacă dinţii. Abuzul sau consumul pe o perioadă mare de timp poate duce la eroziuni care la rândul lor se pot transforma în cavitaţii mari, denumite carii.
Atunci când smalţul este atacat, partea din interior, dentina, devine vulnerabilă. Astfel, dintele este mult mai predispus la carii, devine sensibil la rece, cald sau dulce, acestea fiind şi semnele incipiente ale problemelor smalţului.
Menţine sănătatea smalţului cu ajutorul pastei de dinţi Clinic Line Enamel Regeneration. Aceasta ajută la refacerea conţinutului de minerale al smalţului şi creează un scut protector împotriva acizilor.
Sensibilitatea dentară poate avea multe cauze şi se manifestă prin dinţi hipersensibili care dau o stare de disconfort pacienţilor, prin dureri la contactul cu alimente şi băuturi reci, calde sau uneori cu cele dulci.
Sensibilitatea poate apărea şi în timpul periajului sau a folosirii aţei dentare, uneori chiar şi spontan. În aceste cazuri, dacă se elimină problemele mai grave de tipul cariilor, obturaţiilor sau lucrărilor dentare neadaptate, iar dinţii se prezintă sănătoşi cu nişte gingii cu aspect normal, se recomandă folosirea unei paste de dinţi cu efect desensibilizant pentru ameliorarea şi chiar eliminarea sensibilitatii.
Clinic Line Sensitivity Shield înlătură rapid durerea prin blocarea tuburilor dentinare şi protejează împotriva cauzelor sensibilităţii viitoare. Luptă împotriva bacteriilor şi inhibă formarea plăcii bacteriene pentru a proteja împotriva problemelor gingivale care duc la expunerea tuburilor dentinare. În plus, întăreşte smalţul şi creează un scut protector împotriva eroziunii acestuia, care poate duce la sensibilitate.
În cazul în care sensibilitatea dentară nu dispare, este bine să faci o vizită la cabinetul stomatologic.