Uleiul de cocos este benefic pentru sănătate, dar şi pentru aspectul pielii şi al părului, dar are acesta efecte benefice şi asupra dinţilor?
De nenumărate ori s-a vorbit despre efectele pe care le are asupra tenului atunci când îl integrăm în măştile homemade cu ingrediente naturale sau când încercăm să ne salvăm părul deteriorat şi lipsit de hidratare. Chiar şi când vorbim de pielea agresată de expunerea la soare, uleiul de cocos pare a fi aliatul ideal. Iată ce spune medicul stomatolog Adrian Mina despre uleiul de cocos şi sănătatea dinţilor.
Uleiul de cocos este un ulei comestibil extras din pulpa nucilor de cocos. Este bogat în acid lauric, despre care se ştie că distruge bacteriile, ciupercile şi virusurile dăunătoare din organism. Potrivit cercetărilor, acidul lauric este mai eficient în uciderea acestor agenţi patogeni decât orice alt acid gras saturat. Mai mult, studiile sugerează că multe dintre
beneficiile pentru sănătate asociate cu uleiul de cocos sunt datorate acidului lauric.
Ulei de cocos pentru sănătatea orală
„Acidul lauric din uleiul de cocos atacă bacteriile dăunătoare din cavitatea orală care pot provoca respiraţie urât mirositoare, leziuni carioase şi boli ale gingiilor. Poate reduce placa bacteriană şi combate gingivita. Principala cauză a bolii gingivale este acumularea plăcii bacteriene din cauza bacteriilor dăunătoare din cavitatea orală. Cercetările actuale arată că uleiul de nucă de cocos poate scădea acumularea plăcii bacteriene şi ajută în tratamentul gingivitei”, explică medicul stomatolog Adrian Mina.
Uleiul de cocos poate preveni leziunile carioase şi pierderea dinţilor
„Uleiul de nucă de cocos atacă Streptococcus mutans şi Lactobacillus, grupuri de bacterii responsabile de aparitia leziunilor carioase. Mai multe studii arată că uleiul de nucă de cocos poate reduce multiplicarea acestor bacterii la fel de eficient ca şi clorhexidina, care este ingredientul activ utilizat în multe soluţii de clătire bucală. Din aceste motive, uleiul de cocos poate ajuta la prevenirea leziunilor carioase şi a pierderilor dentare”, spune Dr. Adrian Mina.