10 informaţii despre sănătatea organismului pe care le poţi afla prin studierea irisului. Explică dr. Ruxandra Constantina

”Omul se naşte cu un anumit iris şi rămâne acelaşi până la moarte cu foarte mici modificări de culoare, pete sau linii” explică medicul Ruxandra Constanţina.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Am stat de vorbă cu  dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, medicină generală, apifitoterapie despre iridologie – ştiinţa care se ocupă cu descifrarea semnelor din irisul ochilor, despre cum ar putea acestea să ne ghideze către o mai bună cunoaştere a organelor sensibile din organism.

CSÎD: Ce se întâmplă cu irisul pe parcursul vieţii? Noi suntem mai mult preocupaţi de culoarea ochilor şi nu de harta lor…
Dr. Ruxandra Constantina:
Tiparul irisului se formează de la naştere şi rămâne la fel până la moarte pe parcursul vieţii având loc foarte mici modificări. Aşadar, nu vă lăsaţi păcăliţi şi mergeţi la iridologi cu experienţă de preferat cei care au şi cunoştinţe medicale solide.

CSÎD: Cum funcţionează de fapt iridologia?
Dr. Ruxandra Constantina:
Examenul irisului ne poate furniza date exacte şi corecte referitoare la :

  • structura corpului nostru (slabă-medie-bună), în funcţie de care organismul reacţionează la diferiţi stimuli externi, la microorganisme; ea determină şi rezistenţa organismului, capacitatea de recuperare după o boală,
  • predispoziţiile moştenite de la părinţi (atenţie, moştenim predispoziţia şi nu boala)
  • părţile slabe şi cele puternice ale organismului
  • gradul de intoxicare (cu toxine endo şi exogene)
  • circulaţia periferică şi centrală, gradul de oxigenare
  • starea psihoemoţională (tendinţă spre anxietate, depresie, etc).
  • rezistenţa organismului nostru în faţa îmbolnăvirilor
  • starea de imunitate
  • nivelul de acidoză (un parametru foarte important pentru organism, cu cât creşte aciditatea în corp cu atât scade imunitatea şi capacitatea noastră de a lupta cu bolile)

Corpul nostru este expus zilnic la diferiţi stimuli externi (stres, poluare, alimentaţie ) iar el va reacţiona diferit, în funcţie de moştenirea genetică, dar şi de stilul nostru de viaţă. Deci dacă constituţia şi structura irisului rămân neschimbate de-a lungul vieţii, un stil de viaţă sănătos, alături de terapiile naturale personalizate, recomandate de medicul naturopat (şi nu de autointitulaţii naturopaţi) ne ajută să ne păstrăm sănătatea fizică, psihică, emoţională.

Prevenţia este calea pentru păstrarea sănătăţii

CSÎD: Şi totuşi, dacă îi dăm organismului hrană echilibrată, îl hidratăm, facem mişcare, ne facem curat în gânduri, ne simţim mult mai bine…
Dr. Ruxandra Constantina:
Exact, putem preveni o mulţime de probleme de sănătate dacă trăim mai echilibrat, mâncâm atent.
Tocmai aici are iridologia modernă un rol important – este o metodă deosebit de utilă pentru evaluarea stării noastre generale de sănătate.

Iridiologia este o modalitate de a afla punctele slabe ale organismului şi de a da o direcţie pentru investigaţii medicale

CSÎD: Ce putem ajusta după ce aflăm rezultatele unei şedinţe de iridologie?
Dr. Ruxandra Constantina:
În funcţie de rezultatele obţinute, medicul va face recomandări referitoare la:
diete personalizate, recomandări alimentaţie în funcţie de afecţiune, pentru slăbit, pentru creşterea imunităţii, pentru diminuarea gradului de acidoză
cele mai bune terapii naturiste individualizate (cu plante, produse apicole, produse gemoterapice) pentru orice afecţiune acută şi cronică
recomandarea de metode alternative (masaj terapeutic, reflexoterapie, drenaj limfatic, echilbrare energetică, terapie prin mişcare) pentru restabilirea stării de sănătate.
Nu uitaţi că singura persoană care va poate da diagnostic, recomandări şi tratamente -fie ele şi naturiste- este medicul. Nimeni şi nimic nu pot înlocui anii de studiu şi experienţă clinică a unui medic. Restul este poveste!

Dr. Ruxandra Constantina

dr Ruxandra Constantina

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult