Fie că vrei să elimini durerile musculare, să te relaxezi sau să mai temperezi bolile reumatice, aceste băi sunt o binecuvântare pentru organism. Motivul? Pentru că minerale precum magneziu şi potasiu vor fi absorbite de către piele pentru a elimina toxinele şi vor echilibra întregul organism.
Nu ne putem vindeca de unii singuri de durerile cronice de spate sau de artrita reumatoidă, corect? Însă cu ajutorul băilor calde în apă sărată, află că aceste dureri se ameliorează relativ repede şi întârzie să mai apară în viitorul apropiat. Atenţie, ele se fac în cure de tratament şi doar medicul specialist iţi poate spune câte şedinţe de terapie sunt necesare pentru a te simţi mai bine.
Ce poate fi mai relaxant decât o baie călduţă în apă sărată atunci când eşti stresat şi încordat? Câteva minute de relaxare iţi elimină tensiunea musculară şi relaxează întregul organism, pentru că tu să te bucuri de un somn neîntrerupt pe toată durata nopţii. Dacă adaugi şi un ceai de muşeţel sau de tei înainte de culcare, ai toate şansele să “dormi ca un bebeluş”.
Mineralele care se regăsesc în apa sărată te ajută să ai o piele mătăsoasă, mai tânără şi mai sănătoasă. Sarea elimină impurităţile de la suprafaţă şi echilibrează nivelul de hidratare. Genul acesta de băi se recomandă şi în cazul bolnavilor de psoriazis. Sunt grozave pentru piele uscată sau cea cu acne şi au efect antifungic, chiar şi pentru unghii.
Nenumrate studii arată că băile sărate îmbunătăţesc sănătatea generală deoarece reglează nivelul zahărului din sânge, îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară şi sistemul nervos. Tototdată contribuie la functionareaa normală a sistemului limfatic şi luptă împotriva radicalilor liberi.
Atunci când ne expunem regulat organismul la mineralele conţinute de sare, îl ajutăm să reziste mai bine în faţa bolilor. Băile calde cu sare sunt antiinflamatoare şi cresc forţa organismului în lupta împotriva diverselor afecţiuni medicale.
Dr. Mihaela Cucu, Director medical al ANA Aslan Health SPA-Eforie Nord ne spune” Tratamentele balneare au o tradiţie milenară în România, fapt dovedit de vestigiile termelor romane. Avem o ţara bogată şi atractivă din punct de vedere balneoclimateric întrucât deţinem circa o treime din resursele balneare ale întregii Europe, date confirmate de Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor. Calitatea şi eficienta terapeutică a factorilor naturali de cură este deosebită, fie că vorbim de ape minerale şi termale, de nămoluri terapeutice sau de condiţiile climaterice.
Multitudinea de tratamente balneare cu beneficii dovedite sunt cunoscute şi a preciate în Europa şi în întreaga lume. Ele sunt recomandate atât pentru prevenirea şi tratarea unei varietăţi impresionante de disfuncţii şi afecţiuni, cât şi pentru relaxare, corectarea poziţiilor vicioase, ameliorarea stresului şi a sindromului burnout. Toate contribuie în final la refacerea capacităţii fizice şi mentale, la dobândirea şi întreţinerea ‚Stării de Bine’. Sectorul terapeutic balnear utilizează elemente specific fiecărei staţiuni: climatoterapia, aerosolii naturali, balneoterapia, hidrokinetoterapia în ape sărate şi termale”.