Provenită din Noua Zeelandă şi Australia, mierea de manuka este renumită pentru faptul că se luptă de la egal la egal cu majoritatea tipurilor de bacterii, microbi, virusuri, ciuperci etc.
În scop preventiv, o linguriţă pe zi poate fi suficientă pentru a ţine la distanţa milioanele de micro-organisme care se pregătesc atenteze la integritatea sănătăţii voastre.
Tocmai de aceea, astăzi v-am pregătit o listă cu cele mai importante efecte şi proprietăţi ale mierii de manuka, conform Plantum.ro:
Deşi ne e greu să recunoaştem, prietenul nostru vechi, usturoiul, are în palmares mult mai puţine boli înfrânte decât mierea de manuka. În timp ce usturoiul se laudă cu o gamă destul de limitată de virusuri cu care se poate lua la trântă, despre mierea de manuka se spune că poate să distrugă infecţii în faţa cărora până şi antibioticele obişnuite se dau bătute.
Studiile au demonstrat faptul că mierea de manuka împiedică pătrunderea bacteriilor în ţesuturi stopând eficient dezvoltarea infecţiilor. Mai mult decât atât, pe lângă faptul că se poate achiziţiona fără prescripţie medicală, nici nu necesită un mod de administrare pe care trebuie să-l păstrezi cu sfinţenie la fel ca în cazul antibioticelor obişnuite.
Deşi la prima vedere nu pare un motiv extrem de convingător, faptul că arborele de manuka nu creşte în alte locuri ale lumii sporeşte într-o anumită măsură unicitatea mierii lui. Dacă astăzi, oricine, din aproape orice parte a globului se poate bucura de ea, nu poate decât se ne facă recunoscători faţă avansul tehnologiei şi faţă de faptul că pentru a o procura nu mai e nevoie ca un navigator curajos şi iscusit să rişte să descopere vreun continent necunoscut din greşeală.
La fel ca orice alt produs, şi calitatea mierii de manuka variază de la producător la producător, de la furnizor la furnizor, ş.a.m.d. Dacă alegeţi să încercaţi mierea de manuka, este important să cunoaşteţi înainte cât mai multe detalii despre produsul respectiv. Trebuie în primul rând ca produsul să deţină anumite certificări, să aibă un indice de polen de peste 70% şi mierea să fie de preferat 100% RAW (nepasteurizată). O miere perfect naturală are efecte pozitive mult mai puternice asupra organismului deoarece procesul de pasteurizare face ca aceasta să işi piardă din proprietăţile curative.
Mierea de manuka are un gust mai plăcut decât medicamentele şi siropurile din farmacie. Totuşi, acest ultim motiv este unul cât se poate de subiectiv, deci nu vom insista prea mult asupra lui. De ce? Pentru că gusturile nu se discută.
Şi fiindcă am ajuns la final de articol, am dori să încheiem prin a vă întreba şi pe voi dacă aţi încercat vreodată miere de manuka şi cum vi s-a părut. În cazul în care n-aţi avut ocazia să faceţi asta până acum, credeţi că poate fi o soluţie alternativă, în cazuri mai puţin grave, pentru medicina clasică?