5 remedii să scapi de mahmureală. Sunt excelente pentru „petrecăreți”

Știm că oamenii caută modalități de a combate mahmureala și de a-și continua ziua, așa că am pregătit noi o listă de 5 remedii să scapi de mahmureală.
  • Publicat:
5 remedii să scapi de mahmureală. Sunt excelente pentru „petrecăreți”
5 remedii să scapi de mahmureală. Sunt excelente pentru „petrecăreți”

Cu toții am trecut prin asta: ne-am bucurat de o seară la maximum, iar a doua zi ne-am trezit cu mahmureală. Este ca și cum organismul ar fi rămas fără combustibil, dar care „bate și troncăne”.

Nu îți vine să faci nimic și unde mai pui că te mai doare și capul?! Remediile pentru mahmureală sunt populare dintr-un motiv: este neplăcută și te poate scoate din funcțiune pentru întreaga zi.

Știm că oamenii caută modalități de a combate mahmureala și de a-și continua ziua, așa că am pregătit noi o listă de 5 remedii să scapi de mahmureală.

Ce mahmureala și care sunt simptomele acesteia?

Mahmureala vine la pachet cu un cumul de simptome neplăcute care apar după consumul de alcool. Poate apărea dintr-o varietate de motive, inclusiv consumul excesiv de alcool sau consumul acestuia în combinație cu deshidratarea și lipsa alimentației. De asemenea, poate varia în intensitate și este influențată de factori precum tipul și cantitatea de alcool consumată, toleranța individuală și factori de stil de viață, precum lipsa somnului și starea de hidratare.

Dacă ai experimentat vreodată o mahmureală, știi că simptomele pot varia de la o durere de cap ușoară sau greață, până la o stare intensă de rău, vărsături, oboseală, anxietate și dureri musculare. Alcoolul funcționează ca un diuretic, deci deshidratează. Hidratarea sau, mai degrabă, lipsa acesteia este unul dintre cei mai semnificativi factori care contribuie la simptomele mahmurelii.

Practic, alcoolul crește producția de urină și duce la o pierdere suplimentară de apă. Nu doar cantitatea de alcool consumată influențează mahmureala, ci și tipul de alcool. Alcoolul cu un procent mai mare de alcool per volum poate crește riscul de deshidratare. Consumul rapid, consumul pe stomacul gol și faptul că nu bei apă între băuturile alcoolice pot afecta negativ starea de hidratare.

5 remedii să scapi de mahmureală

Apă

Apa este soluția numărul 1 pentru rehidratarea după o noapte de băut. Este esențială pentru rehidratare și ajută la eliminarea toxinelor din corp. Consumul suficient de apă este cea mai simplă și eficientă modalitate de a combate deshidratarea produsă de alcool.

Băuturi cu electroliți

Urinarea frecventă produsă de consumul de alcool elimină și anumite substanțe nutritive din corp. Băuturile care conțin electroliți sunt benefice pentru mahmureală, deoarece ajută la refacerea nutrienților pierduți din cauza efectului diuretic al alcoolului.

Băuturile cu electroliți sunt băuturile sportive, apa de cocos, pudrele cu electroliți. Acestea sunt excelente pentru a reface electroliții sodiu, potasiu și magneziu pierduți din cauza efectului diuretic al alcoolului. Acestea ajută la restabilirea echilibrului de apă al organismului și pot reduce simptomele precum crampele musculare și amețelile.

Sucuri de fructe

Sucurile de fructe (100% naturale), în special cele bogate în vitamine și antioxidanți, cum ar fi sucul de portocale sau de roșii, pot ajuta la creșterea nivelului de zahăr din sânge și la furnizarea de nutrienți esențiali. Lichidele suplimentare pot ajuta, de asemenea, la rehidratarea organismului.

Sucul de roșii este bogat în sodiu și este o sursă bună de potasiu, doi electroliți necesari pentru hidratare. De asemenea, sucul conține antioxidanți precum licopenul și vitamine care ajută la refacerea organismului.

Ceai

Pe lângă creșterea aportului de lichide, ceaiurile din plante precum ceaiul de ghimbir sau ceaiul de mentă pot calma stomacul și reduce greața. Ceaiul de mușețel poate ajuta la relaxare și îmbunătățirea calității somnului. Cercetările anterioare sugerează că ceaiul verde poate fi util în tratarea mahmurelii datorită conținutului său ridicat de antioxidanți.

Supe și ciorbe

Supele și ciorbele sunt bogate în nutrienți care luptă împotriva mahmurelii. Dacă ai probleme cu apetitul, supele sunt blânde pentru stomac și ajută la refacerea lichidelor pierdute.

Ciorba, în special ciorba de oase, poate fi eficientă în ameliorarea mahmurelii, deoarece nu doar că oferă o sursă de lichide, dar conține și electroliți și ceva proteine, care pot ajuta la refacerea corpului.

Foto: Shutterstock

Surse de documentare:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”