Din fericire există câteva substanțe naturale care au proprietăți antibacteriene, iar printre acestea includem usturoiul, ghimbirul și mierea. În mod normal, aceste alimente ar trebui să facă parte dintr-o dietă echilibrată și, MARE ATENȚIE, nu înlocuiesc prescripția medicală, chiar dacă sunt antibiotice naturale.
Iată ce alimente nu ar trebui să-ți lipsească din dietă pentru că te pot ține la distanță de infecții.
De-a lungul anilor s-a demonstrat că usturoiul este cunoscut pentru prevenție și puterile curative. Cercetările arată că este eficient în tratarea sau formarea bacteriilor, inclusiv în caz de Salmonella și Escherichia coli (E. coli).
Încă de pe vremea lui Aristotel, mierea a fost folosită în tratarea și vindecarea rănilor, dar și prevenirea infecțiilor. Acest aliment ajută la vindecarea rănilor cronice, arsurilor, ulcerelor, iar acest efect antibacterian se datorează conținutului de peroxid de hidrogen.
Ghimbirul se clasează glorios pe lista celor mai eficiente antibiotice naturale. Mai multe studii, inclusiv unul publicat în 2017, arată că acest aliment are capacitatea de a lupta împotriva mai multor tulpini ale bacteriilor.
Echinacea s-a folosit ani la rând în tratarea infecțiilor și rănilor, iar cercetătorii au înțeles de ce. Extractul de echinacea poate distruge mai multe tipuri de bacterii, inclusiv Streptococcus pyogenes, responsabili pentru sindromul de șoc toxic și Fasceita necrozantă
Consumată de cele mai multe ori în ceaiuri sau capsule, această plantă are menirea de a trata probleme digestive și respiratorii. De asemenea, combate diareea bacteriană și infecțiile tractului urinar.
Cuișoarele au fost folosite în mod tradițional în procedurile dentare. Cercetările arată că extractul de apă de cuișoare este eficient în lupta mai multor tipuri de bacterii, inclusiv E.coli.
Unii cercetători susțin că oregano întărește sistemul imunitar și acționează ca un antioxidant. În plus, conține și proprietăți antiinflamatorii.