7 obiceiuri care ajută la detoxifierea ficatului

Ficatul este un organ care are ca funcţie principală eliminarea toxinelor din organism, ajutând astfel celelalte organe să funcţioneze corect.
  • Publicat:
7 obiceiuri care ajută la detoxifierea ficatului

Ficatul este un organ care are ca funcţie principală eliminarea toxinelor din organism, ajutând astfel celelalte organe să funcţioneze corect. El trebuie, însă, stimulat să facă aceste lucruri. Alimentele procesate, alcoolul sau poluarea sunt factori care conduc la o suprasolicitare a ficatului şi la încărcarea lui cu toxine.

Un ficat plin cu toxine nu mai funcţionează corect. Fiecare persoană în parte ar trebui să acorde mai multă atenţie detoxifierii acestui organ. Mai jos, găsiţi o listă cu alimente care ajută la curăţarea ficatului de elementele nocive. 
 
1. Dimineaţa este recomandat să bem, pe stomacul gol, un pahar de apă caldă cu lămâie. Acest obicei conduce la eliminarea toxinelor din ficat, stimulează metabolismul şi ne ajută să prevenim constipaţia, pentru că ajută la digestie. 
 
2. Hidratarea este foarte importantă. Consumul de apă este unul dintre cele mai bune remedii pentru protejarea ficatului. Este recomandat să consumăm cel puţin între şase şi opt pahare de apă pe zi. Mai mult, acest obicei ajută şi rinichii.  
 
3. Este indicat să evităm alimentele procesate, cum ar fi pastele făinoase, zahărul. Ficatul le va transforma pe toate acestea în colesterol, iar creşterea nivelului de colesterol are efecte dintre cele mai grave asupra organismului. 
 
4. Un alt aliment la care probabil că nu ne-am fi gândit să aibă afecte benefice asupra ficatului este rădăcina de păpădie. Aceasta era folosită încă din antichitate pentru curăţarea ficatului. Este recomandat să fie consumată sub formă de ceai. 
 
5. Între alimentele care contribuie la întărirea sistemului imunitar este usturoiul. Acesta este bogat, totodată, în substanţe sulfuroase, care conduc la activarea enzimelor, elemente de bază în ceea ce priveşte funcţionarea ficatului.  
 
6. Ceaiul verde contibuie, de asemenea, la curăţarea ficatului. El protejează organismul şi împotriva hepatitelor virale şi ajută la eliminarea grăsimilor în ficat. 
 
7. Varza de Bruxelles este recunoscută pentru modul în care luptă împotriva toxinelor. Astfel, consumul ei este recomandat şi în cazul detoxifierii ficatului. 
 
(Sursa: gandul.info)

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
8 efecte surprinzătoare ale ghimbirului
8 efecte surprinzătoare ale ghimbirului
Recomandări:
Cum tratezi acasă tusea greu de controlat
Cum tratezi acasă tusea greu de controlat
12 remedii naturale pentru durerile de stomac. Cum să scapi de disconfort fără pastile
12 remedii naturale pentru durerile de stomac. Cum să scapi de disconfort fără pastile