Dacă ocazional ți se întâmplă să te confrunți cu mâinile și picioarele reci nu este o problemă îngrijorătoare, dar dacă observi schimbări privind culoarea pielii, află că poate fi vorba de o cauză medicală ascunsă.
Organismul nostru își reglează temperatura singur. Atunci când este frig afară, corpul se asigură că fac ca circulația sangvină să fie prezentă în toate zonele și mai ales către toate organele astfel încât ele să fie calde. Lucrul acesta poate schimba cantitatea de sânge care ajunge către mâini și picioare, făcându-le să fie reci. Este perfect normal. Însă, unele persoane tind să aibă mâinile și picioarele reci în mod natural, fără să fie vorba de prezența unei boli.
Din fericire, dacă acest lucru se întâmplă constant și este supărător pentru tine, poți încerca următoarele remedii și leacuri băbești care să te scape de mâinile și picioarele reci.
Există câteva remedii care te pot ajuta să-ți menții picioarele calde, iar pentru multe dintre ele nu trebuie să scoți bani din buzunar.
Mișcarea te ajută să tratezi picioarele reci. Este un gest simplu și este suficient uneori doar să te ridici din când în când de pe scaun pentru a pune în mișcare sângele.
Persoanele cu picioarele reci au nevoie de șosete călduroase chiar și atunci când stau în casă. Dacă nu ai încălzire în pardosele, ideal ar fi să porți și papuci pentru a preveni răcirea picioarelor.
Cel mai rapid mod prin care scapi de picioare reci este să le înmoi în apă caldă, timp de 10-15 minute, cât să-ți pui circulația sângelui în mișcare. Acest truc poate fi de folos chiar și înainte de culcare, pentru că ameliorează tensiunea și relaxează mușchii.
Aceste dispozitive sunt extrem de comune în ultima perioadă și vin în diferite forme și dimensiuni, ideale pentru orice zonă a corpului.
Dacă ai picioarele reci, acesta ar putea fi semn al deficitului de fier (vezi aici ce analize trebuie să faci pentru deficitul de fier). Consumă alimente precum verdețuri, carne roșie, leguminoase și quinoa pentru o dietă echilibrată.
Sarea Epsom ajută la tratarea picioarelor reci, iar asta pentru că are proprietăți antiinflamatorii care ajută la reducerea inflamațiilor vaselor de sânge și îmbunătățirea circulației sangvine. Această sare este produsă din magneziu și sulfat, ambele absorbite de organism prin piele și reduce coagularea sângelui.
Ceaiul verde este bogat în polifenoli, compuși organici care inhibă potențialele efecte antioxidante. Acești antioxidanți ajută la reducerea inflamațiilor din vasele de sânge și reechilibrează circulația sangvină.
Surse: