Bolile de piele, tratate cu apele sulfuroase. Cum ameliorăm psoriazisul

Psoriazisul poate fi tratat cu ajutorul apelor sulfuroase. Află cum funcţionează şi care sunt beneficiile.
  • Publicat:
Bolile de piele, tratate cu apele sulfuroase. Cum ameliorăm psoriazisul
FOTO: pixabay / Bolile de piele, tratate cu apele sulfuroase. Cum ameliorăm psoriazisul

Psoriazisul ne poate afecta atât fizic, cât şi emoţional, fiind o afecţiune autoimună cronică în care excesul de inflamaţie poate provoca o serie de simptome diferile la nivelul pielii, unghiilor şi articulaţiilor precum mâncărimi, piele solzoasă în orice zonă a corpului, stare de oboseală, durere, cădere părului, modificări ale unghiilor. Totodată poate avea un impact emoţional asupra persoanei afectate.

5% dintre români suferă de psoriazis, procent peste media europeană de 3%, arată studiile. Boala poate fi agravată de anumiţi factori, iar dacă se iau în calcul metodele de prevenţie, apar complicaţii ca răni la nivelul pielii, stres, frig, fumat, consum de alcool, anumite medicamente sau unele infecţii precum amigdalita sau candidoza.

Foarte des se întâmplă ca simptomele să dispară de la sine, chiar şi fără tratament, după care revin, în funcţie de factorii de risc la care vă expuneţi. Majoritatea cazurilor de psoriazis sunt forme uşoare iar tratamentul presupune hidratarea intensă a pielii cu creme şi loţiuni speciale, cum sunt cele pe bază de aloe vera, şampoane, medicamente şi expunerea pe termen scurt la razele soarelui.

Cum ameliorăm bolile de piele cu apele sulfuroase?

Băile cu ape termale sulfuroase vindecă afecţiuni ale pielii, precum psoriazis, pitiriazis, eczeme, scabie, mâncarimi, acnee. Mineralele provenite din izvoarele naturale (sulf, magneziu, calciu) sunt folosite în scop terapeutic (aplicate pe leziuni) în cadrul tratamentelor balneare, alături de proprietăţile apei (temperatură, curenţi, presiune etc.) sau de cele ale tipurilor de nămol prezente în zonă.

Beneficiile apelor sulfuroase

E bine să nu uiţi că hidrogenul sulfurat din apă minerală termală de este singurul compus al sulfului care se absoarbe în organism prin piele, plămâni şi pe cale digestivă, după care este eliminat prin piele, intestin şi rinichi. Căldura băilor activează circulaţia sangvină în cadrul ţesuturilor bolnave şi, astfel, ajută la resobţia lor, precum şi la producţia de anticorpi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
6 ceaiuri cu efect antiinflamator
6 ceaiuri cu efect antiinflamator