Buruiana transformată de călugări într-un sirop cunoscut drept elixirul de aur

  • Publicat:

Pentru unii este doar o buruiană de care încearcă să scape. Pentru alţii, care îi cunosc proprietăţile, este o adevărată comoară. Păpădia, căci despre ea vom vorbi azi, este planta pe care bătrânii o folosesc la ceaiuri.

De curând, însă, Călugării de la Mănăstirea Slănic din Argeș au descoperit că din planta care primăvara împânzeşte gazonul, se poate face un sirop cu efecte miraculoase.

O buruiană a fost transformată de călugări în aur pentru sănătate

Călugării de la Mănăstirea Slănic din Argeș au dezvăluit o metodă tradițională de valorificare a proprietăților păpădiei, cunoscută științific sub numele de Taraxacum officinale, prin transformarea acestei plante într-un „sirop de aur” cu multiple beneficii pentru sănătate.

Într-un videoclip distribuit pe rețelele de socializare, călugărul Daniel explică detaliat procesul de preparare a siropului de păpădie, subliniind astfel importanța culegerii corecte a plantelor și modul în care uleiurile volatile din flori pot fi „prinse” și transformate într-o licoare benefică:

„Bine ați venit în Grădina Vindecării, la Mănăstirea Slănic. Astăzi vom face siropul de aur al organismului, siropul de păpădie. Păpădia trebuie culeasă imediat ce a înflorit, pentru că florile se trec foarte repede. Și la siropul de păpădie veți folosi numai florile. Siropul de păpădie este siropul de aur, pentru că face atât de mult bine încât toate produsele din farmacie nu ar putea să-l egaleze!”, a explicat călugărul Daniel.

Siropul de păpădie: un elixir natural cu multiple beneficii pentru sănătate

Păpădia este cunoscută de secole pentru proprietățile sale medicinale. Florile, frunzele și rădăcinile păpădiei conțin o varietate de substanțe benefice, inclusiv vitamine (A, C, K), minerale (calciu, potasiu, fier) și antioxidanți puternici, cum ar fi beta-carotenul.

Beneficiile păpădiei

Efect detoxifiant. Consumul de sirop de păpădie poate sprijini funcția hepatică și renală, ajungând la eliminarea toxinelor din organism.

Proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene. Consumul regulat de sirop de păpădie poate contribui la ameliorarea simptomelor asociate cu afecțiuni inflamatorii cronice, cum ar fi artrita, dar și la combaterea inflamațiilor și infecțiilor.

Cum prepari siropul de păpădie

Prepararea siropului de păpădie acasă esta una extrem de simplă. Veți avea nevoie de:

  • flori proaspete de păpădie
  • apă
  • zahăr
  • lămâie pentru un plus de aromă (opțional )

Florile de păpădie sunt culese, spălate bine pentru a îndepărta impuritățile și apoi fierte în apă.

După fierbere, lichidul este strecurat și amestecat cu zahăr, apoi fiert din nou până se atinge consistența de sirop. Lămâia poate fi adăugată pentru a intensifica gustul și a ajuta la conservarea siropului.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult