Ce este „aurul albastru”, super-alimentul care te ajută să slăbești în timp record

  • Publicat:
Ce este

Spirulina este o algă unicelulară renumită pentru faptul că este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Cunoscută sub numele de „aurul albastru”, fibrele sale abundente și conținutul scăzut de calorii o fac un aliat excelent pentru persoanele care doresc să slăbească în cel mai simplu și eficient mod.

Spre deosebire de alte suplimente, spirulina albastră acționează ca un prebiotic, astfel încât, în timp ce favorizează pierderea în greutate, promovează și sănătatea intestinală.

Ce este, mai exact, spirulina albastră?

Spirulina face parte din categoria microalgelor albastre și este comercializată sub formă de supliment alimentar – tablete, capsule sau pulbere. Bogată în nutrienți, spirulina este alcătuită în proporție de peste 60% din proteine, însă se laudă și cu un aport mare de vitamine din complexul B, precum și cu conținutul de fier și mangan.

Această algă este renumită pentru efectele sale benefice asupra sănătății, fiind, de exemplu, un antiinflamator și antioxidant eficient.

Spirulina albastră accelerează scăderea în greutate

Consumul de spirulină se poate dovedi eficient în reducerea greutății corporale. Studiile efectuate pe șoareci arată că această microalgă are abilitatea de a accelera metabolismul, de a suprima apetitul și totodată de a împiedica acumularea de țesut adipos.

Grație faptului că este bogată în substanțe nutritive, dar are un conținut caloric redus, introducerea ei în dieta zilnică poate ajuta la slăbit fără a avea de suferit de pe urmă deficitului nutrițional, potrivit catena.ro.

Mai mult, spirulina îmbunătățește sănătatea intestinului. Studiile efectuate asupra animalelor arată că alga poate susține sănătatea intestinului, pe măsură pe persoanele înaintează în vârstă.

Citește și: Spirulina luată dimineaţa, pe stomacul gol, taie pofta de mâncare şi dă energie

Beneficii dovedite în îngrijirea pielii

Spirulina albastră este bogată în antioxidanți și pe măsură ce îmbătrânim, acești compuși sunt capabili să combată stresul oxidativ din organism, protejând astfel celulele de daunele cauzate de radicalii liberi.

Toți stimulii care pot provoca ridurile, precum lumina soarelui pot fi neutralizați și nu afectează la fel de mult pielea.

Spirulina albastră este, de asemenea, capabilă să îngrijească și să protejeze pielea uscată sau deteriorată de frig stres uscăciune sa alte iritații.

Pe lângă forma să pudră, în supermarketuri se mai găsesc și tratamentele anti-îmbătrânire cu conținut ridicat de spirulină albastră, de la demachiante la seruri și creme hidratante.

Există și măști cu acest superaliment, care se fac amestecând algele într-un recipient și adăugând treptat apă până la obținerea unei mese dense. Se aplică pe față și se lasă să acționeze 15 până la 20 de minute până se usucă.

Citește și: Spirulina, tratamentul vindecător pentru diabet și boli de inimă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult