Și fie că este rece sau fierbinte, ceaiul chiar este o sursă ideală de hidratare.
Ceaiul despre care vorbim de această dată este chiar cel de iasomie. Acesta nu are grăsimi, proteine și nici calorii. El face bine intestinului, dar și pielii și bunei dispoziții. Totodată, te poate ajuta să te calmezi, relatează Wellandgood.
„Ceaiul de iasomie este o sursă bogată de antioxidanți, cum ar fi catechinele, un tip de polifenol care are multe beneficii pentru sănătate”, spune nutriționistul Umo Kalins.
Planta se remarcă prin mirosul său specific, în timp ce compoziția acesteia poate avea efecte benefice, după cum urmeaza:
Ceaiul de iasomie conține compuși vegetali puternici, denumiți polifenoli. Aceștia acționează ca antioxidanți în organism și pot proteja celulele împotriva efectelor dăunătoare provocate de radicalii liberi. Astfel, pot reduce riscul de a dezvolta boli de inimă si mai multe tipuri de cancer.
Ceaiul de iasomie are efecte stimulatoare și calmante. L-teanina prezentă în acest tip de ceai poate contribui la susținerea unui răspuns mai sănătos la stres, ceea ce oferi o stare de relaxare și un somn mai odihnitor.
Proprietățile medicinale ale ceaiului de iasomie includ mai multe proprietăți care ar putea ajuta la stimularea funcției creierului. Acesta asigură concentrații ridicate de cofeină, în funcție de cât timp îl lași să se infuzeze și de ce tip de ceai folosești ca bază.
Proprietățile medicinale ale ceaiului de iasomie includ concentrații ridicate de polifenoli, care pot proteja împotriva bolilor de inimă. Polifenolii din ceai ar putea preveni oxidarea colesterolului LDL, mai exact a colesterolului rău, un proces care poate crește șansele de a dezvolta afecțiuni cardiace.
„Ceaiul de iasomie îmbunătățește și ajută digestia datorită proprietăților sale antiinflamatorii. Aroma de iasomie are un efect calmant asupra sistemului nervos. În acest fel, îmbunătățește starea de spirit și reduce stresul”,a declarat nutriționistul Amy Shapiro.
Proprietățile medicinale ale ceaiului de iasomie te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus deoarece pot accelera metabolismul. Proprietățile de ardere a grăsimilor din această băutură se asociază cu concentrațiile sale de cofeină și polifenoli, acești compuși pot îmbunătăți efectele de ardere a grăsimilor.
Un alt ceai indicat spre consum vara este și cel de mentă, împreună cu o linguriță de miere și o felie de lămâie. Este bun atât cald, cât și rece dacă nu agreați ideea de ceai fierbinte vara. Și ceaiul verde poate fi consumat în anotimpul cald, acesta fiind foarte răcoritor și ajutând la arderea grăsimilor.
La mare căutare în timpul verii sunt și ceaiurile de fructe: căpșuni, lămâie sau fructe de pădure. Sunt revigorante și ideale pentru copii, având în vedere că nu conțîn cofeină, dar au în schimb foarte multe vitamine și minerale.
FOTO: Shutterstock.