Ceaiul care tratează ficatul de ciroză

Ceaiul de armurar, de exemplu, poate reduce inflamațiile de la nivelul ficatului și sprijină repararea celulară.
  • Publicat:
Ceaiul care tratează ficatul de ciroză
Foto: shutterstock

De-a lungul anilor, multe persoane au apelat la detoxifere pentru a elimina toxinele din organism, iar Centrul de Prevenție și Control al Bolilor definește acest proces în aceeași manieră și anume că este menit să curețe ficatul și alte organe interne. Cele mai eficiente în acest sens sunt ceaiurile, care ajută la curățarea tractului digestiv, dar și la eliminarea kilogramelor în plus. Mai mult, în funcție de alegerea făcută, ele pot avea numeroase efecte asupra organimsului. Ceaiul de armurar, de exemplu, poate reduce inflamațiile de la nivelul ficatului și sprijină repararea celulară.

Ceaiul de armurar: la ce se folosește?

Ani la rând, armurarul a fost folosit pentru tratarea problemelor de ficat și de vezică biliară. Experții susțin că silimarinul este ingredientul primar activ din această plantă, un compus antioxidant care se regăsește în semințele de armurar. Astfel, această plantă a fost folosită ca remediu natural pentru ciroză, hepatită și boli ale vezicii biliare. Potrivit WebMD, armurarul mai are următoarele beneficii:

  • Oferă beneficii pentru inimă prin reducerea nivelului de colesterol
  • Ajută pacenții cu diabet de tip 2 și ciroză

Ce efecte are armurarul asupra ficatului?

Armurarul ar putea avea efecte de protecție asupra ficatului, prevenind deteriorarea lui. Studiile arată că această plantă poate trata ciroza și hepatita cronică, două afecțiuni care pot fi produse de consumul abuziv de alcool, bolile autoimune sau virusuri.

Ce efecte are asupra pacienților cu diabet?

Cercetările medicale sugerează că armurarul, combinat cu tratamentul tradițional, poate îmbunătăți diabetul. Studiile arată o reducere a nivelului glicemiei și îmbunătățirea colesterolului în rândul pacienților cu diabet de tip 2, la fel și rezistența la insulină.

Ce riscuri are ceaiul de armurar?

Armurarul poate declanșa reacții alergice. Pacienții alergici la kiwi, păpădie, anghinare, ambrozie, gălbenele și crizanteme sunt cei mai predispuși la acest risc. De asemenea, pacienții cu diabet sau endometrioză trebuie să stea de vorbă cu un medic înainte de a consuma acest ceai, la fel și femeile însărcinate sau care alăptează. Nu este recomandat copiilor!

Ca efecte adverse pot apărea stări de greață, diaree, balonare și mâncărimi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult