Florea de hibiscus este apreciată pentru frumuseţe şi la fel de apreciată ar trebui să fie pentru puterile curative Ceaiul de hibiscus este o sursă bogată de antioxidanţi, vitamina C şi minerale; mai conţine şi aminoacizi, acizi de fructe, alte vitamine şi bioflavonoide ataât de binefacătoare pentru sănătatea noastră.
Ceaiul este amărui – asemănător celui de merişoare – aşa că mulţi oameni adaugă zahăr sau lamâie. Dacă nu este îndulcit, ceaiul nu conţine calorii şi nici cofeină.
Există studii care întăresc beneficiile medicinale ale ceaiului de hibiscus, mai ales pentru sănătatea inimii. Cercetătorii au confirmat că florile de roşu aprins reduc tensiunea arterială, datorită propietăţilor sale diuretice (ajută corpul să elimine excesul de apă) şi faptului că antocianinele blochează enzima de conversie a angiotensinei (ACE) – enzima care participă la reglarea presiunii arteriale (ACE).
Ceaiul de hibiscus reduce tensiunea sangvină şi riscul pentru atacurile de inimă – poate ajuta la diminuarea substanţiala a presiunii sistolice. Mai mult, ceaiul de hibiscus face parte din terapia cu plante pentru tratarea hipertensiunii.
Persoanele care vor să folosească ceaiul pentru a işi controla presiunea arterială ar trebui să consulte un medic specialist înainte de a începe cura cu ceai de hibiscus, pentru a verifica dacă le este recomandată.
Fierbeţi apa, adăugaţi hibiscusul şi băţul de scorţişoară. Fierbeţi timp de 20 de minute, strecuraţi resturile. Adăugaţi zahăr şi sucul de portocală. Serviţi cald sau rece.