Cele mai bune ceaiuri pentru plămâni. Reduc inflamația și calmează tusea

Ceaiurile din plante sunt aliați de nădejde în susținerea sănătății respiratorii, oferind o gamă variată de beneficii pentru plămâni.
  • Publicat:
Cele mai bune ceaiuri pentru plămâni. Reduc inflamația și calmează tusea

De la proprietăți expectorante, la compuși antiinflamatori și antioxidanți, aceste infuzii naturale pot ajută la ameliorarea simptomelor respiratorii.

Fie că este vorba despre reducerea inflamației, calmarea tușei sau purificarea căilor respiratorii, aceste tipuri de ceaiuri pot oferi un sprijin valoros pentru funcționarea optimă a plămânilor.

Ceaiuri ce îmbunătățesc sănătatea respiratorie

Ceaiul de ghimbir

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii puternice, care pot juca un rol esențial în gestionarea inflamațiilor asociate cu diverse afecțiuni respiratorii.

Consumul de ceai de ghimbir poate contribui la reducerea inflamației în căile respiratorii, oferind astfel o ușurare persoanelor care suferă de afecțiuni precum bronșita sau sinuzita. Gingerolii, compușii activi din ghimbir, sunt cei care oferă aceste beneficii, ajutând la ameliorarea simptomelor și la promovarea unei respirații mai confortabile.

Ceaiul de urzică

Profund nutritivă și ușor antiinflamatoare, frunză de urzică a fost mult timp utilizată de erboristii europeni, pentru afecțiunile pulmonare. Ceaiul de urzică susține un sistem imunitar sănătos și un răspuns inflamator echilibrat.

Ceaiul de nalbă mare

Ceaiul de nalbă mare este considerat un bun ceai pentru plămâni, implicit pentru fumători, datorită efectului calmant pe care îl are asupra cailor respiratorii iritate și inflamate.  Îmbunătățește respirația, având și efect expectorant prin care calmează tusea.

Ceaiul de eucalipt

Eucaliptul este recunoscut pentru capacitatea să de a curăța plămânii și de a facilita respirația. Inhalarea vaporilor de eucalipt sau consumul ceaiului preparat din frunzele sale poate ajută la desfundarea căilor respiratorii și la ameliorarea congestiei toracice.

Ceaiul de mentă

Menta concurează cu eucaliptul în ceea ce privește efectul expectorant, dar și acțiunea antiinflamatoare, precum și efectul antimicrobian. Spre deosebire de eucalipt, menta este mult mai accesibilă în zona noastră, astfel că și ceaiul din care se prepară se consumă mult mai frecvent.

Ceaiul de cimbru

Cimbrul este o plantă medicinală cu o lungă istorie de utilizare în ameliorarea simptomelor de tușe și congestie. Ceaiul de cimbru conține timol, un compus cu proprietăți expectorante care ajută la eliminarea mucusului și la calmarea tușei.

Ceaiul de lemn dulce

Ceaiul de lemn dulce este folosit tradițional pentru proprietățile sale benefice în caz de astm și dureri în gât. Acesta poate ajuta la calmarea mucoasei iritate și la reducerea inflamației, oferind astfel o ușurare în cazul durerilor în gât și al simptomelor de astm.

 Sursă foto: Shutterstock.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult