Fenicul: 4 beneficii de necontestat

Află despre fenicul ce beneficii de necontestat are și de ce nu ar trebui să lipsească din dieta ta, mai ales ca femeie sau dacă alăptezi.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Fenicul: 4 beneficii de necontestat
Fenicul: 4 beneficii de necontestat

Fenicul, una dintre acele legumele cu care ești mai puțin familiarizat spre deosebire de broccoli sau dovlecel să spunem, este o legumă de toamnă cu bulb și semințele ei conțin numeroși nutrienți esențiali, ideali pentru sănătate.

Fenicul: bogat în nutrienți pentru sănătate

Potrivit unui review făcut de BioMed Research International, feniculul a fost folosit de-a lungul anilor ca plantă medicinală pentru tratarea mai multor afecțiuni digestive, endocrine, reproductive și ale sistemului respirator, dar și ca stimulant pentru lactație în rândul mamelor care voiau să alăpteze. Studiile arată că această legumă conține antioxidanți și prorpietăți antimicrobiene, antivirale, antifungice și antiinflamatorii.

Câteva felii de fenicul conțin 27 de calorii și aproape 3 grame de fibre. De asemenea, conține 17% din necesarul zilnic de vitamina C și 10% din necesarul zilnic de potasiu, dar și mici cantități de mangan, calciu, fier și vitamine B.

Fenicul: benefic pentru sănătatea femeilor

Pentru femei, beneficiile feniculului sunt strâns legate de uleiurile pe care această legumă le conține. O lucrare recentă publicată în Journal of Menopausal Medicine analizează potențialele efecte ale uleiului de fenicul în managementul durerilor menstruale, a sindromului premenstrual, a ciclului menstrual lipsă, menopauzei, lactației și sindromului ovarelor polichistice.

Semințele de fenicul ajută la digestie

Semințele sunt de cele mai multe ori folosite în preparatele de sezon. Din punct de vedere medical, acestea au fost folosite și pentru tratarea balonării și gazelor, fiind consumate ca ceai. Mai exact, se adaugă o lingură de semințe de fenicul în apă fierbinte și se lasă la infuzat timp de 20 de minute. Se bea la o jumătate de oră după masă.

Te scapă de dureri

În urma unui studiu publicat în 2020 în Complementary Therapies in Clinical Practice s-a demonstrat că această legumă are efecte asupra osteoartritei la genunchi. Pacienții care primeau capsule ce conțineau extract de fenicul, de două ori pe săptămână timp de două săptămâni, au redus semnificativ durerile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Echinaceea și tratarea răcelii
Echinaceea și tratarea răcelii
Recomandări:
Cum tratezi acasă tusea greu de controlat
Cum tratezi acasă tusea greu de controlat
12 remedii naturale pentru durerile de stomac. Cum să scapi de disconfort fără pastile
12 remedii naturale pentru durerile de stomac. Cum să scapi de disconfort fără pastile