De-a lungul timpului oasele noastre sufera transformari ce ne predispun la dureri articulare si fracturi, transformari cauzate in principal ca urmare a demineralizarii oaselor. In timp, aceasta demineralizare a oaselor duce la aparitia osteoporozei.
Desi suntem obisnuiti sa ne gandim ca osteoporoza este o boala care apare ca urmare a inaintarii in varsta, ea este insa o consecinta a stilului nostru de viata. Alimentatia deficitara, lipsa miscarii, problemele de sanatate trecute cu vederea, toate acestea ar putea fi remediate astfel incat sa ne bucuram de o sanatate de fier chiar daca anii trec si inaintam in varsta.
Potrivit statisticilor, osteoporoza este a doua boala ca incidenta in lume, imediat dupa bolile cardiovasculare. Cunoscuta drept boala oaselor demineralizate, osteoporoza afecteaza o femeie din trei, aflata la varsta de 50 de ani.
Remineralizarea oaselor cu ajutorul capsulelor de Coada Calului
„Primul pas in combaterea osteoporozei este acordarea unei atentii sporite stilului de viata, inca din tinerete. Trebuie sa mancam sanatos, sa facem miscare si sa ne completam dieta cu suplimente naturale care ne aduc un plus de sanatate sistemului osos.
Extractul de Coada Calului, cuprins in arkocapsulele produse de Arkopharma reprezinta un astfel de supliment indicat a fi administrat pentru a ne bucura de oase puternice si de articulatii sanatoase”, a explicat dr. Cristina Bogdan, medic naturopat, reprezentant medical al arkocapsulelor produse de Arkopharma.
Coada Calului, cunoscuta si sub denumirea stiintifica de Equiseto, are un rol fiziologic mai ales la nivelul oaselor si articluatiilor, favorizand procesul de remineralizare, datorita continutului sau ridicat in siliciu.
Coada Calului este o specie de planta erbacee, lipsita de frunze, cu doua feluri de tulpini. Primavara se dezvolta tulpinile simple, brune, fertile, inalte de 40 cm, care dupa fructificare putrezesc si in locul lor apar tulpini sterile de vara inalte de 20-50 cm, mai subtiri, verzi, mult ramificate, avand ramurile laterale dispuse in verticile.
De ce recomanda specialistii Coada Calului:
1. este cunoscuta si folosita inca din antichitate in medicina traditionala ca si sursa de acid salicilic (substanta activa continuta in Aspirina moderna).
2. este folosita pentru vindecarea contuziilor (umflaturi, vanatai), cicatrizarea ranilor, ulcerului varicos, bubelor, edemelor la picioare, degeraturilor, eczemelor, neurodermitelor, combaterea transpiratiei excesive a picioarelor.
3. datorita actiunii diuretice a ceaiuluide Coada Calului, acesta este indicat in prevenirea calculozei renale (spala rinichii si caile urinare).
4. este un bun remediu pentru bronsita cronica si tuberculoza pulmonara.
5. ajuta in tratamentul reumatismului acut sau cronic, in artrite, in pericardite si in pleurezii.