Consumă fructe exotice şi probiotice ca să ai o imunitate de fier!

De ceva vreme, şi pe la noi prin supermarketuri, amatoarele de produse exotice pot pune în coşul de cumpărături delicatesa dorită. Specialiştii insistă asupra unei astfel de gustări întrucât protejează imunitatea, hidratează pielea şi previn cancerul. La fel de preţioase sunt fructele de pădure, lactatele fermentate şi suplimentele alimentare.
  • Publicat:
Consumă fructe exotice şi probiotice ca să ai o imunitate de fier!

De ceva vreme, şi pe la noi prin supermarketuri, amatoarele de produse exotice pot pune în coşul de cumpărături delicatesa dorită. Specialiştii insistă asupra unei astfel de gustări întrucât protejează imunitatea, hidratează pielea şi previn cancerul. La fel de preţioase sunt fructele de pădure, lactatele fermentate şi suplimentele alimentare. 

 
Aloe Vera, fructul noni, goji, gac, seminţe de chia, quinoa, rodii (ingrediente perfecte pentru o salată savuroasă) şi, de ce nu, gustări din alge, iată câteva exemple de minunăţii ale naturii în slujba sănătăţii şi frumuseţii. În ultima perioadă însă, vedeta s-a dovedit a fi  guanabana (graviola), un fruct originar din Caraibe care are puterea de a preveni cancerul!

Bogat în vitamina B şi C, ajută atât la protejarea imunităţii, cât şi la hidratarea pielii. Mai mult, guanabana conţine adriamicina, o substanţă similară citostaticelor, dar în formă naturală.

 
La fel de eficiente pentru stimularea imunităţii sunt probioticele din iaurt si alte lactate fermentate, lactobacilii. În plus, îţi stau la dispoziţie în farmacii milioane de colonii de bacterii bune şi prietenoase, dornice de a-ţi popula colonul şi eficientiza digestia şi creşte implicit imunitatea. 
 
O cură de aminoacizi nu strică, în special arginina şi lizina îmbunătăţesc vizibil puterea de a lupta cu infecţiile respiratorii de sezon. În plus, specialiştii consideră  că la ora actuală cele mai potrivite suplimente pentru menţinerea tinereţii, calităţii şi funcţiilor sexuale sunt resveratrolul, Lysina, coenzima Q 10, precum şi consumul zilnic de fructe de pădure sau concentrate din acestea, bogate în vitamina C.

 
 
 
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult