Cu ceai, nu te mai dor picioarele

Fitoterapia este o solutie viabila pentru durerile de picioare sau pentru picioare umflate. Iar cu ajutorul unui ceai care contine in principal fructe de maces, hibiscus si frunze de gingko biloba putem sa ne simtim mai bine dupa cateva zile. Radu Moldova
  • Publicat:
Cu ceai, nu te mai dor picioarele
Cu ceai, nu te mai dor picioarele

„Ce se intampla, doctore?”: Cum ne ajuta plantele, daca ne plangem frecvent de dureri de picioare?
Radu Moldovan: Durerile de picioare pot fi un simptom al insuficientei venoase, cand apare senzatia de greutate in picioare, cand se umfla gleznele, cand avem crampe musculare sau furnicaturi. Dar durerile de picioare sunt deseori si cauza unei afectiuni reumatismale. Ceaiul natural „picioare usoare” contine un amestec din fructe de maces, flori de hibiscus, frunze de gingko biloba, frunze si flori de paducel, sulfina. Se beau 2-3 cani pe zi. De asemenea, mai exista un ceai antireumatic din care se consuma tot 2-3 cani pe zi. Pentru uz intern mai este buna tinctura de ienupar. Pentru uz extern este eficient un balsam pe baza de sulfina, precum si un unguent de galbenele. Acestea se pot folosi preventiv, dar si curativ, inca de la primele semne de boala.

CSID: Cum actioneaza plantele?
R.M.: Aceste plante imbunatatesc circulatia sangelui in cazul afectiunilor vasculare. In caz de artroza sau reumatism mentin permeabilitatea si fragilitatea vaselor capilare, normalizeaza circulatia sangelui la nivelul picioarelor, dilata vasele periferice. De asemenea, au efect detoxifiant, analgezic, antiinflamator, diuretic cu eliminare de acid uric si alte toxine.

CSID: Dupa cat timp se vad rezultatele?
R.M.: Dupa primele zile, durerea se diminueaza si inflamatia se reduce. Dar rezultatele se vad dupa o cura de tratament de 6-8 saptamani. Dupa aceasta perioada, se face o pauza de o saptamana si se continua inca o luna. Aceste retete au fost concepute de o echipa complexa de cercetare in mai mult de sase luni. Iar Fares are o experienta de 75 de ani in domeniul plantelor medicinale.

CSID: Ce trebuie sa mai facem ca sa optimizam efectul plantelor?
R.M.: Pe langa consumul zilnic de ceai, nu trebuie sa stam mult in picioare sau pe scaun, pentru ca sangele sa nu stagneze la nivelul membrelor inferioare. E nevoie de sport regulat, dar nu de efort fizic intens, care presupune ridicarea unor greutati mari, nu de sport care implica opriri si porniri bruste sau de activitatile care suprasolicita talpa picioarelor. Alegeti mersul pe jos, inotul sau mersul pe bicicleta, pentru ca e activata circulatia venoasa. In acelasi timp, alegeti scarile in locul liftului si dormiti cu picioarele usor ridicate pe o perna. Daca va dor picioarele, nu trebuie sa purtati imbracaminte foarte stramta, pantofi ficsi sau jartiere. De asemenea, caldura excesiva face rau, adica sauna, epilarea cu ceara calda, baile fierbinti. Si kilogramele in plus fac rau, dar si alimentele sarate.

Pentru baia de seara
In cazul durerilor reumatismale, e bine sa aveti o zi pe saptamana o dieta doar cu fructe si legume. Important este sa fie in aceeasi zi din saptamana. Zilnic, un litru si jumatate de ceai sau apa pentru ca astfel se elimina corect reziduurile metabolice si toxinele din organism. Iar seara, in apa de baie, se toarna 4-6 picaturi de ulei esential de ienupar, brad, pin, cedru, eucalipt sau rozmarin dizolvate in spumant de baie sau in doua linguri de lapte nedegresat. Tot cu aceste uleiuri, seara, inainte de culcare, se aplica comprese.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Argila, remediul natural bun la toate!
Argila, remediul natural bun la toate!
Recomandări:
Cum tratezi acasă tusea greu de controlat
Cum tratezi acasă tusea greu de controlat
12 remedii naturale pentru durerile de stomac. Cum să scapi de disconfort fără pastile
12 remedii naturale pentru durerile de stomac. Cum să scapi de disconfort fără pastile