De ce să mănânci frunze de curry dimineața pe stomacul gol

Există câteva motive pentru care este bine să consumi frunze de curry dimineața, pe stomacul gol.
  • Publicat:
De ce să mănânci frunze de curry dimineața pe stomacul gol
De ce să mănânci frunze de curry dimineața pe stomacul gol

Frunzele de curry sunt des folosite în bucătăria indiană, iar asta pentru că oferă atât un gust ușor de identificat, cât și datorită beneficiilor pe care le are pentru starea generală de sănătate. Există câteva motive pentru care este bine să consumi frunze de curry dimineața, pe stomacul gol.

De ce să mănânci frunze de curry dimineața pe stomacul gol

Îmbunătățește digestia

Datorită conținutului bogat de fibre, care ajută mișcarea digestivă, duce la evitarea disconfortului produs de constipație. Pentru pacienții cu probleme gastrointesinale, frunzele de curry sunt o opțiune fantastică pentru că ameliorează aciditatea tractului gastrointestinal.

Îmbunătățește calitatea părului

Frunzele de curry conțin compuși precum beta-caroten și antioxidanți, care se găsesc din abundență și care ajută la îngroșarea și repararea părului deteriorat, întârzie încărunțirea părului și minimizează semnificativ căderea părului.

Reglează glicemia

Studiile indică faptul că frunzele de curry pot ajuta semnificativ la îmbunătățirea sensibilității la insulină și reduce nivelul glicemiei. Așadar, este o opțiune excelentă pentru pacienții diabetici sau care se confruntă cu prediabet.

Sprijină procesul de slăbire cu frunze de curry

Un alt avantaj major al consumului de frunze de curry este capacitatea de a îmbunătăți digestia grăsimilor și de a crește metabolismul, ceea ce rezultă scăderea în greutate. Mai mult, accelerează capacitatea corpului de a arde calorii și de a menține o greutate optimă.

Îmbunătățește sănătatea ficatului

Prin procesul de detoxifiere, cu ajutorul frunzelor de curry se sprijină „purificarea” ficatului.

Îmbunătățește sănătatea pielii

Datorită tuturor antioxidanților, frunzele de curry acționează ca un scut împotriva radicalilor liberi. De asemenea, îmbunătățește aspectul pielii, oferă luminozitate și te scapă de petele pigmentare și coșuri.

Îmbunătățește imunitatea

Pe lângă antioxidanți, frunzele de curry conțin și vitamine, care protejează corpul de stresul oxidativ, iar astfel scade riscul de dezvoltare a bolilor cronice, care includ cancerul și bolile cardiovasculare.

Poți consuma frunzele de curry crude, uscate sau chiar sub formă de pudră.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult