Dr: Tatiana Popescu: Ceaiuri, miere, fructe utile pentru imunitate

Prin simple obiceiuri precum odihna, mișcarea, hidratarea optime ajutăm sistemul imunitar.
  • Publicat:
Dr: Tatiana Popescu: Ceaiuri, miere, fructe utile pentru imunitate
Dr. Tatiana Popescu, medic de familie - foto arhivă

Indiferent cât de mult ar evolua medicina, As-ul din mâneca fiecărei ființei atunci când vine vorba despre păstrarea sănătății este imunitatea. Funcția de apărare a organismului trebuie însă susținută prin odihnă suficientă, alimentație echilibrată, mișcare fizică în aer liber, igienă fizică și igienă mentală. Despre câteva alimente și obiceiuri bune pentru imunitate am stat de vorbă cu medicul de familie dr. Tatiana Popescu.

 

CSÎD: Unii asociază hidratarea cu căldura. Dar de ce e nevoie să bem apă și lichide hidratante suficiente și iarna?

Dr. Tatiana Popescu: În sezonul rece este recomandat să ne hidratăm corespunzător deoarece organismul nostru luptă cu frigul și răceala și are nevoie de apă în toate procesele celulare.

Hidrarea și porție de antioxidanți printr-un simplu ceai din plante

CSÎD: Ceaiurile o resursă utilă, la îndemână și necostisitoare din punct de vedere financiar pentru păstrare sănătății. Cum ajută ele?

Dr. Tatiana Popescu: Ceaiurile sunt o bună sursă de hidratare, dar și de antioxidanți naturali care susțin celula și o apară de radicalii liberi rezultați din procesele metabolice. Există o mare varietate de ceaiuri pe piață pe care le găsiți în farmacii sau la magazinele naturiste.

Consumați ceaiuri din amestecuri de plante și fructe pentru imunitate

CSÎD: Ce ceaiuri ar fi recomandate pentru imunitate în sezonul rece?

Dr. Tatiana Popescu: Ceaiurile amestec sunt cele mai recomandate pentru că ele ajută prin conținutul lor atât de fructe cât și de plante cum ar fi: fructe de măceș, flori de hibiscus, muguri de pin, scortișoară, fenicul, anason, sovârf, flori de soc, salvie, cimbrișor și multe altele.

De ce este indicat să consumăm miere și cătină pentru imunitate

CSÎD: Unele persoane fac cure cu cătină și miere? Sunt de folos?

Dr. Tatiana Popescu: Combinația de miere cu cătină este întradevăr de ajutor deoarece mierea conține substanțe care au proprietăți bactericide „antibiotic natural”, dar și antiseptice. Încă din vremuri antice, oamenii au folosit remedii naturale pentru a lupta împotriva bolii. Remediile de succes au fost perpetuate din generații în generații.

CSÎD: Fructele de cătină sunt foarte mici, nu ușor de cules, nu pe gustul tuturor. Ce au așa de special?

Dr. Tatiana Popescu: În 100 de grame de fructe de cătina se regăsesc între 400 și 600 mg de vitamina C, aproximativ de 10 ori mai mult decât în portocale. Cătina mai conține și vitamina A, Omega-6 si Omega-7, alfa-tocoferol, cantități ridicate de vitamina E și carotenoide și minerale cum ar fi potasiu, fier, calciu, sodiu, magneziu, zinc, seleniu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Beneficiile consumului de miere de Manuka
Beneficiile consumului de miere de Manuka
Recomandări:
Cum tratezi acasă tusea greu de controlat
Cum tratezi acasă tusea greu de controlat
12 remedii naturale pentru durerile de stomac. Cum să scapi de disconfort fără pastile
12 remedii naturale pentru durerile de stomac. Cum să scapi de disconfort fără pastile