Pulpa de grepfrut poate imbunatati sanatatea oaselor, scazand riscul de osteoporoza, se arata intr-un studiu al Universitatii din Texas. Consumul regulat de fruct cu miezul rosu creste absorbtia de minerale si calciu, intarind astfel sistemul osos. Cercetatorii au observat ca grepfrutul are efecte antioxidante, sporind densitatea osoasa mai mult decat orice alt fruct.
Se pare ca beneficiile grepfrutului sunt mai vizibile in cazul pacientilor care au nivelul de calciu si magneziu din sange crescut, medicii incercand sa stabileasca o legatura intre acizii din pulpa si mineralele din organism. Studiile ulterioare se vor axa strict pe actiunea compusilor naturali ai grepfrutului, care are toate sansele sa devina un aliment minune in prevenirea dezvoltarii osteoporozei.
Conform ultimelor date, numai in Europa, SUA si Asia, exista 75 de milioane de persoane afectate de aceasta boala, femeile fiind de patru ori mai predispuse decat barbatii. Reducerea simptomelor asociate osteoporozei se axeaza, in principal, pe intarirea densitatii osoase la femeile aflate in perioada postmenopauza si maximizarea dezvoltarii sistemului osos in primii ani de viata.
Conform studiilor, 35 la suta din nivelul de sanatate al sistemului osos se formeza in anii de pana la pubertate. Ulterior, suplimentele alimentare si o dieta corespunzatoare intretin si fortifica acest sistem. (E.H.)