Masajul terapeutic sau de relaxare, beneficii pentru sănătate și bunăstare

Masajul terapeutic sau de relaxare este cea mai bună soluție pentru combaterea stresului și obținerea unei stări generale de bine.
  • Publicat:
Masajul terapeutic sau de relaxare, beneficii pentru sănătate și bunăstare
Sursa foto: Shutterstock

Cum să primești bunăstare dintr-un act natural, să te redescoperi și să revii în armonie perfectă cu corpul tău? Masajul terapeutic este soluția perfectă și una dintre cele mai la îndemână și plăcute modalități de a ne menține sănătatea! Masajul este un panaceu pentru oricine, în combaterea stresului și îmbunătățirea funcționalității generale a organismului.

Încă din cele mai vechi timpuri, masajul a fost folosit ca o metodă de a obține „mens sana in corpore sano”. Însuși Hipocrat, părintele medicinei, spunea: „Calea spre sănătate este să faci o baie parfumată și un masaj aromat în fiecare zi.” De altfel, până în prezent, masajul are numeroase aplicații în medicina de reabilitare, sportivă, vasculară, estetică și reumatologie, chiar dacă domeniul său de aplicare este de fapt mai larg decât se crede în mod normal.

Masajele de relaxare sunt un răsfăț care au un impact semnificativ în special la nivel psihologic, iar masajele terapeutice sunt o modalitate eficace de recuperare medicală și sunt potrivite în tratarea mai multor afecțiuni.

Masajul poate fi stimulant sau relaxant, în funcție de viteza și profunzimea mișcărilor. Poate elibera tensiunea, poate elimina durerile de cap, poate relaxa mușchii încordați și dureroși și poate alunga insomnia. Mai presus de toate, masajele oferă condițiile optime pentru a promova recuperarea psiho-fizică, inducând o senzație de bine.

În prezent, masajele terapeutice și masajele de relaxare se practică în întreaga lume, căci efectele lor benefice au fost dovedite de-a lungul mileniilor.

Iată care sunt principalele beneficii ale masajelor de relaxare sau terapeutice!

Masajul de relaxare – beneficii 

Detensionează corpul

Acesta este principalul beneficiu al unui masaj de relaxare. Un astfel de masaj te relaxează, astfel încât să te simți din nou bine și în formă. În plus, trebuie să știi că un masaj de relaxare te poate scăpa de oboseală, migrene și insomnie.

Totodată, prin masaj, funcțiile sistemului nervos sunt optimizate, astfel că te ajută să îți recapeți flexibilitatea mușchilor și pe cea a articulațiilor.

Combat stresul

Nu știi cum să (mai) faci față stresului? Apelează la masajul de relaxare cu uleiuri aromatice! Acesta îți hrănește corpul cu substanțele antiinflamatoare din plantele medicinale folosite și te calmează prin aromaterapie. Masajul cu uleiuri și pietre calde este cel mai eficient în combaterea stresului.

Înfrumusețează pielea, o netezește și îi stimulează activitatea celulară pentru a o repara

Masajele de relaxare au calitatea de a menține elasticitatea pielii, prin mișcările care stimulează circulația sângelui. Ingredientele folosite pentru masaj hidratează pielea în profunzime și îi oferă vitamine, minerale și alte substanțe cu proprietăți antibacteriene și anti-age, aflăm de la dr. Otilia Oprișan, medic balneolog.

Spre deosebire de masajul de relaxare, masajul terapeutic este recomandat de medic și are ca scop ameliorarea tulburărilor cronice și a durerilor musculare.

Masajul terapeutic – beneficii 

Te scapă de dureri

Masajul terapeutic este un bun analgezic, deoarece ajută la eliberarea endorfinelor în corp. Endorfinele sunt cunoscute popular drept „hormonii fericirii” și au un efect antialgic.

Acest tip de terapie este recomandat în cazul durerilor provocate de întinderi musculare, dar și în cazul durerilor articulare, de spate, afecțiuni reumatismale, hernie de disc, adaugă balneologul.

Îmbunătățesc circulația sângelui și pe cea limfatică, și oxigenează organele interne

Astfel, după un masaj terapeutic, îți recapeți vitalitatea și energia. De altfel, masajul terapeutic este o practică la care apelează foarte mulți sportivi pentru a-și menține sănătatea corpului în parametri optimi.

Detoxifică, tonifică și modelează corpul

În cadrul masajului terapeutic sunt folosite și bețele de bambus, astfel că o astfel de tehnică disipează toxinele acumulate în corp, descompune aderențele, iar gradul de presiune exercitat de bețe asupra corpului alternează între ferm și moale, în funcție de problemele pacientului abordate în sesiunea de masaj.

Masajul cu bețe de bambus este ideal atât ca masaj terapeutic, pentru persoanele care suferă de dureri artritice, sportivi, cât și ca masaj de înfrumusețare și relaxare, pentru persoanele care își doresc modelarea corpului și eliminarea celulitei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări:
Cum tratezi acasă tusea greu de controlat
Cum tratezi acasă tusea greu de controlat
12 remedii naturale pentru durerile de stomac. Cum să scapi de disconfort fără pastile
12 remedii naturale pentru durerile de stomac. Cum să scapi de disconfort fără pastile