Păstrează-ți echilibrul hormonal bând acest ceai. Rețeta unică care funcționează!

Află cum poți să îți păstrezi echilibrul hormonal consumând acest tip de ceai pe bază de păpădie, dar și în compoziție cu alt ingredient miraculos.
  • Publicat:
Păstrează-ți echilibrul hormonal bând acest ceai. Rețeta unică care funcționează!
Healing herbs and herbal medicinal roots.Extract of dandelion.Taraxacum, medicinal plants.Dandelion root.,Image: 623395706, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Cât de important este echilibrul hormonal pentru buna funcționare a organismului, de la sănătatea creierului la fertilitate ș.a.m.d, poate nici nu mai este nevoie să amintim. Însă, merită să căutăm continuu soluțiile cele mai la îndemână pentru a crea acest echilibru vital și a-l menține pe termen lung.

Așadar, avem în corp peste 100 de hormoni responsabili pentru sănătatea fizică și psihică, și nu de multe ori îi neglijăm. Descoperă, mai întâi Cum influențează hormonii starea de sănătate?, apoi ia măsurile cele mai eficiente pentru a-i menține într-un raport intern corespunzător.

Ficatul, responsabil cu reglarea nivelului hormonal

Ca să găsim soluțiile care se potrivesc cel mai bine, trebuie să știm că, dintre toate organele ce alcătuiesc corpul nostru, ficatul este cel responsabil cu reglarea nivelului hormonal. El joacă un rol esențial în metabolizarea hormonilor.

De exemplu, dacă ficatul este suprasolicitat cu toxine, el nu mai poate elimina estrogenul în exces. Așa că, atunci când spunem că ne ocupăm de echilibrarea nivelului hormonal, spunem de fapt, indirect, că ne ocupăm de sănătatea ficatului.

Curăță ficatul de toxine în mod natural cu aceste 5 remedii eficiente hepatoprotectoare!

Menținerea sănătății ficatului înseamnă menținerea echilibrului hormonal în parametrii sănătoși. De aceea, fitoterapeuții promovează frecvent rădăcina de păpădie mai ales în dietele femeilor care suferă de dezechilibru hormonal, inclusiv cele precum schimbări de dispoziție, cicluri menstruale neregulate, crampe și dureri menstruale.

Azi v-am pregătit o rețetă inedită prin compoziția ei, simplă, dar cu efecte imbatabile privind menținerea echilibrului hormonal.

Proprietățile păpădiei

Bogată în substanțe nutritive, păpădia, această plantă care deja am început să o vedem peste tot ascunde efecte nemaipomenite asupra organismului. Din păcate, tocmai faptul că este atât de facil să ajungem la ea, i-a subminat din autoritatea medicinală pe care o are.

Astfel, uzitată sub diverse forme, păpădia garantează organismului cantități importante de vitamina C, vitamina K1, potasiu, magneziu, beta-caroten.

Primăvara merită să culegi păpădie și să o prepari și pentru buna funcționare a tractului digestiv: „chiar și numai o mușcătură dintr-o frunză de păpădie stimulează o cascadă de secreții digestive și gastrice.”, oricât de exagerat poate suna.

Păpădia ne ajută să digerăm și să asimilăm substanțele hrănitoare din alimente, asigurând o floră stomacală sănătoasă.

Tot păpădia întărește sistemul imunitar și ajută ficatul să regleze procesul natural de detoxifiere al organismului.

Ciuperci reishi, ingredientul secret

Cipercile reishi fac parte din categoria supra-alimentelor, folosite de foarte mult timp în medicina alternativă asiatică mai ales pentru proprietățile lor împotriva îmbătrânirii și benefice sănătății creierului, prevenind hipertensiunea.

Inițial rezervate doar împăraților, erau supranumite „ciuperci ale imortalității”.

În combinație cu păpădia, se creează o compoziție aproape miraculoasă pentru sănătatea organismului la nivel holistic și cu precădere în ceea ce privește echilibrul hormonal.

Ceai de păpădie prăjită și ciuperci reishi

Amestecul de rădăcină de păpădie și ciuperci reishi tratează cu succes garantat ficatul.

Ingrediente:

  • 6 grame de ciuperci reishi uscate și feliate
  • 10 grame de rădăcină prăjită de păpădie

Mod de preparare:

Călește rădăcina de păpădie uscată și măcinată la foc mediu. Poți folosi o tigaie din fontă de preferat, dar și o tigaie din inox.

Când rădăcinile au căpătat o culoare maro-închis, atunci poți stinge focul.

Fierbe în 2 căni de apă, la foc mic ciupercile reishi, peste care adaugi rădăcina prăjită, pentru 30-60 de minute.

După ce au trecut minutele recomandate, strecoară și consumă în decurs de 1 zi.

Citește și: 3 băuturi care ajută la slăbit, reglează hormonii și dau energie. Rețete pe care trebuie să le încerci

Citește și: Tratamentul naturist cu apă sărată accelerează metabolismul și reglează producția de hormoni

Citește și: Cum să faci sirop de păpădie și ce beneficii are

Sursă: Sursă: De la Forêt, R., Alchimia naturii. Ghidul complet al mirodeniilor și plantelor medicinale și aromatice, Ed. Paralela 45, 2019

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult