Ghimbirul, atât cel crud, cât și cel fiert sau gătit, poate fi extrem de benefic pentru sănătatea noastră. În această perioadă găsim în piețe rădăcină proaspătă de ghimbir, iar medicii recomandă să o consumăm sub formă de ceai.
Ghimbirul este cunoscut și apreciat mai ales în bucătăriile orientale, cu precădere în țările asiatice și India. În prezent, este recunoscut drept „aurul din bucătărie”, pentru că s-a dovedit a fi util în tratarea a zeci de probleme de sănătate. Mulți români evită să-l consume, din cauza gustului aparte.
Ghimbirul este cunoscut pentru efectul rapid pe care îl are contra răcelilor. Acesta are conținut mare de antioxidanți și proprietăți septice. În plus, ajută la stimularea circulației sângelului. Totodată, are efect protector asupra declinului legat de vârstă a funcțiilor creierului.
Dacă nu ați apreciat până acum ceaiul de ghimbir, este momentul să vă schimbați părerea. Pentru a prepara ceai din această plantă, spălați o bucată de ghimbir de mărimea unui deget, o tăiați în felii subțiri și o puneți într-o ceașcă. Puneți apă fierbinte și lăsați la infuzat 10 minute.
La final, veți obține un ceai sănătos, dar iute! Puteți folosi miere pentru un gust mai bun și puteți ajusta cantitatea de ghimbir pentru a obține intensitatea dorită. Acest ceai poate fi băut atât fierbinte, cât și rece, iar restul de ceai îl poți păstra în frigider pentru maximum patru zile și să-l reîncălzești.
Sursa foto: shutterstock