Planta din strămoși care reduce crampele menstruale, tensiunea și ajută la slăbit

Cercetătorii au descoperit că feniculul are potențialul de a reduce creșterea tumorilor datorită conținutului de seleniu
  • Publicat:
Planta din strămoși care reduce crampele menstruale, tensiunea și ajută la slăbit
Planta din strămoși care reduce crampele menstruale, tensiunea și ajută la slăbit

Feniculul, cunoscut ca planta din strămoși, care-și are originile în zona Mediteraneană, câștigă din nou popularitate datorită beneficiilor incontestabile pe care le are pentru sănătate. Cunoscut pentru versatilitatea sa, feniculul este folosit în preparate culinare de sute de ani.

Pe lângă faptul că este un aliment bogat în nutrienți, ajută și la reglarea tensiunii arteriale, controlul apetitului, managementul estrogenilor și îmbunătățirea sănătății osoase.

Feniculul, bun pentru crampele menstruale și slăbire

Potrivit Medical News Today, cercetătorii au descoperit că feniculul are potențialul de a reduce creșterea tumorilor datorită conținutului de seleniu și protejează pielea împotriva deteriorării în urma expunerii la soare. De asemenea, acest aliment are un impact pozitiv asupra digestiei și ameliorează durerile.

Acționând ca un diuretic, feniculul elimină toxinele din corp și îmbunătățește funcția intestinală, care ameliorează refluxul gastric, balonarea, flatulența, crampele de stomac și, eventual, crampele menstruale. Pentru că este și un antiseptic și are și proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, oferă un boost sistemului imunitar.

Cercetările au indicat că pudra din semințe de fenicul poate ameliora simptomele premenstruale. Un studiu din 2015 sugerează că dacă bei ceai de fenicul înainte de masă poți reduce pofta de mâncare, ceea ce ajută la menținerea greutății pentru că oferă acea senzație de sațietate.

De asemenea, ceaiul de fenicul poate ameliora simptomele bronșitei. Un alt plus, aplicat topic, poate trata mușcătura de insecte datorită proprietăților antiseptice.

Citește și: Chef Hadad: Feniculul, secretul unor reţete delicioase VIDEO

Limitări și reacții adverse

Să nu uităm și de reacțiile adverse care, deși sunt rare, anumite persoane nu ar trebui să consume fenicul: copiii și femeile însărcinate, pacienții sub tratament hormonal, pacienții cu boală Parkinson, pacienții cu sindrom de colon iritabil sau gastrită.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult