După o vacanţă binemeritată şi soare cât cuprinde, iată că a venit şi toamna, cu temperaturi mai mici, ploi şi o scădere a tonusului fizic şi intelectual.
Nimic grav, plantele îţi vin în ajutor, pentru a face faţă tuturor momentelor dificile ale noului sezon.
Sfârşitul verii marchează o revenire de cele mai multe ori deprimantă şi stresantă la viaţa de zi cu zi.
Iar rezultatul este cât se poate de evident: te simţi obosită, atât fizic cât şi intelectual. Ca să rezişti totuşi şi zilelor frumoase de toamnă, ai la îndemână puterea plantelor. Noi te învăţăm cum să le foloseşti!
Specialiştii recomandă să îţi faci în fiecare primăvară şi toamnă o cură de vitaminizare, pentru a-ţi îmbunătăţi starea de sănătate şi imunitatea. Asa că, uite ce ai la îndemână la capitolul plante:
Pentru revenirea la studii sau la serviciu, ai cu siguranţă nevoie să fii în formă şi să ai o capacitate bună de concentrare. În acest caz, trebuie să ştii că plantele sunt adevărate aliate ale creierului.
Extractul de Rhodiola, planta care creşte la o înălţime de peste 3000 metri, este excelent pentru tonusul intelectual: îmbunătăţeşte puterea de concentrare, memoria, echilibrează funcţiile psihice, înlătură stresul, asigură prospeţimea psihică şi optimizează munca intelectuală.
Extractele de ginseng, soia şi ginkgo biloba au la fel efecte foarte bune asupra memoriei, iar păducelul şi floarea pasiunii sunt plante calmante, care te ajută să lupţi cu stresul, insomniile şi nervozitatea şi să îţi menţii un bun tonus intelectual.
Pentru că temperaturile scad brusc şi variază foarte mult în funcţie de locurile în care te afli (de exemplu când ieşi afară din casă), corpul nu reuşeşte să facă faţă acestor schimbari de temperatură şi apar racelile. Viroze respiratorii, tuse, dureri în gât, toate pot fi vindecate cu ajutorul plantelor.
Extractul din fructe de soc este foarte eficient în aceste cazuri, fiind un adjuvant perfect pentru îndepărtarea gripei, a bronşitelor sau a virozelor. Pentru căile respiratorii şi tuse, poţi recurge la ajutorul extractului de cimbru, care dă rezultate foarte bune în aceste cazuri, sau la Eucalipt, care ajută la decongestionarea căilor respiratorii şi fluidizarea secreţiilor nazale.