Remedii naturale care reduc simptomele la menopauză. Ce să iei pentru bufeuri sau transpirații nocturne

Femeile la menopauză se confruntă cu un spectru larg de simptome diferite. Iată câteva remedii pentru bufeuri și transpirații nocturne.
  • Publicat:
Remedii naturale care reduc simptomele la menopauză. Ce să iei pentru bufeuri sau transpirații nocturne
6 remedii naturale care reduc simptomele la menopauză. Ce să iei pentru bufeuri sau transpirații nocturne

Menopauza poate produce simptome care pot dura luni sau chiar ani. Femeile la menopauză se confruntă cu un spectru larg de simptome diferite, care pot include:

  • Menstruații neregulate
  • Transpirații nocturne și bufeuri 
  • Uscăciune vaginală
  • Frisoane
  • Probleme cu somnul
  • Probleme de dispoziție
  • Creștere în greutate
  • Schimbări la nivelul părului sau pielii
  • Pierderea volumului sânilor

Unele femei aleg să trateze simptomele vasomotorii, adică transpirațiile nocturne și bufeurile, cu plante medicinale și suplimente alimentare în locul terapiei hormonale. Există mai multe opțiuni naturale pentru tratamentul simptomelor menopauzei. Așadar, iată ce să consumi în funcție de simptomele pe care le ai la menopauză.

Remedii naturale care reduc simptomele la menopauză

Cohoșul negru (Cimicifuga)

Simptome: Bufeurile, transpirațiile nocturne

Beneficii: Studiile au arătat rezultate mixte în ceea ce privește eficacitatea acestui extract în reducerea bufeurilor. Unele studii sugerează că poate ajuta la ameliorarea bufeurilor ușoare și a transpirațiilor nocturne pe termen scurt. De asemenea, poate reduce tensiunea arterială. 

Soia

Simptome: Bufeurile, transpirațiile nocturne

Beneficii: Soia conține izoflavone, care sunt fitoestrogeni (estrogeni din plante). Unele studii au observat că soia poate fi eficientă în reducerea simptomelor menopauzei, în timp ce altele nu au arătat beneficii. Se recomandă doar formele alimentare de soia, cum ar fi tofu și laptele de soia. Soia sub formă de tablete sau pudră nu este recomandată.

Semințe de in, măcinate sau ulei de in

Simptome: Bufeuri

Beneficii: Semințele de in conțin acizi grași omega-3 și lignani, care acționează ca fitoestrogeni. Rezultatele studiilor sunt mixte, dar arată că semințele de in pot ajuta la ameliorarea simptomelor la unele femei. De asemenea, se crede că ajută la scăderea colesterolului. Evitați semințele de in întregi, deoarece sunt dificil de digerat.

Vitamina E

Simptome: Uscăciunea vaginală, bufeuri

Beneficii: Vitamina E aplicată local sub formă de ulei în zona vaginală ajută la îmbunătățirea lubrifierii și poate reduce bufeurile.

Yoga, exerciții aerobice, exerciții de respirație

Simptome: Schimbări de dispoziție, tulburări de somn

Beneficii: Exercițiile fizice și meditația reduc iritabilitatea și, în unele cazuri, chiar bufeurile de căldură. Yoga combină exercițiile fizice cu meditația într-o singură activitate. Exercițiile fizice ajută, de asemenea, la îmbunătățirea somnului.

Băuturi reci

Simptome: Bufeurile, transpirațiile nocturne

Beneficii: Băuturile reci ajută la răcorirea organismului. Evită cofeina și alcoolul, care sunt diuretice și pot agrava bufeurile. Poți încerca apă rece sau sucuri de fructe cu vitamine antioxidante.

Foto: shutterstock

Sursă: Webmd

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”