Remediul natural pentru halitoză. Cum să scapi de mirosul neplăcut al gurii cu 1 leu

Află care este remediul natural de 1 leu care te scapă de respirația urât mirositoare, cunoscută și sub numele de halitoză.
  • Publicat:
Remediul natural pentru halitoză. Cum să scapi de mirosul neplăcut al gurii cu 1 leu
Foto: shutterstock

Multe alte persoane dau pătrunjelul la o parte, fără să-și dea seama de beneficiile reale pe care le are asupra organismului. Nu multe sunt persoanele care mănâncă pătrunjelul presărat pe preparate, dar poate că dacă vom enumera beneficiile sale lucrurile se schimbă, mai ales că atunci când te confrunți cu o respirație urât mirositoarez, cunoscută și sub numele de halitoză, o poți elimina rapid cu doar 1 leu.

Pătrunjelul și beneficiile sale

Oferă o respirație proaspătă și te scapă de halitoză

Un remediu destul de vechi pentru o respirație urât mirositoare este consumul de pătrunjel proaspăt. Acesta conține uleiuri naturale aromatice care îi oferă pătrunjelului un gust și miros aparte, care ajută la împrospătarea respirației. În plus, acesta conține clorofilă, un compus care reduce mirosurile corpului, motiv pentru care este folosit ca ingredient activ în deodorante și apă de gură.

Nu o să mai mănânci atât de multă sare

Pătrunjelul are o aromă delicioasă și, odată introdusă în preparate ajută la intensificarea gustului mâncării fără să fie nevoie să mai adaugi sare.

Sprijină sistemul imunitar

Probabil știi deja că un măr pe zi ține doctorul departe, dar ce zici de pătrunjel? Pătrunjelul este o sursă naturală de vitamina C, un nutrient cunoscut pentru a sprijini sănătatea imunitară. 25 de grame de pătrunjel tocat conțin 79.8 micrograme de vitamina și 984 micrograme de vitamina K, care înseamnă 1,230% din necesarul zilnic de vitamina K recomandat.

Îmbunătățește digestia

Pătrunjelul este o sursă de fibre care ajută la reglarea digestiei și sprijinirea sănătății tractului digestiv.

Ce este halitoza?

Studiile arată că 40% din populaţie suferă cel puţin o dată în viaţă de halitoză sau mai simplu spus, respiraţie urât mirositoare. În cele mai multe cazuri, respiraţia neplăcută îşi are originile chiar în cavitatea bucală propriu-zisă. Intensitatea acesteia diferă de-a lungul zilei în funcţie de alimentele ingerate, fumatul şi consumul de alcool fiind de asemenea factori determinant.

Însă pentru a determina cu exactitate cauzele halitozei este necesar un control stomatologic în urma căruia să se urmeze un tratament potrivit pentru a avea o respiraţie proaspătă şi sănătoasă.

Situaţia e neplăcută atât pentru cel ce suferă de această afecţiune, cât şi pentru cei din jurul său, aşadar să aplicăm câteva reguli preţioase pentru o respiraţie fără probleme.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult