Cura cu sirop de păpădie: beneficii, rețetă, mod de administrare

  • Publicat:
Cura cu sirop de păpădie: beneficii, rețetă, mod de administrare
Cura cu sirop de păpădie: beneficii, rețetă, mod de administrare. Foto: Shutterstock

Poți îndulci cafeaua sau ceaiul cu un delicios și sănătos sirop de păpădie înflorită! Și este foarte ușor de preparat acasă – vezi mai jos rețeta și beneficiile!

Siropul din flori de păpădie este foarte gustos, dar are și proprietăți medicinale. Primăvara înfloresc păpădiile, așa că este momentul ideal să prepari un sirop din ele, care poate avea efecte benefice asupra sănătății.

papadie
Foto: Shutterstock

Rețetă sirop de păpădie

Florile trebuie culese întotdeauna dimineața, pentru că atunci sunt cele mai dulci și aromate.

Pentru a face sirop de păpădie ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 grame flori de păpădie
  • 1 litru de apă
  • sucul de la 2 lămâi
  • zahăr sau îndulcitor, după gust (în rețeta originală se folosește 1 kilogram de zahăr, dar fie pui mai puțin, fie apelezi la îndulcitor, cum ar fi stevia)

Citește și: Ceaiul de păpădie, bun pentru slăbit, dar și pentru ficat. Bea-l în loc de cafea! Dă energie, dar nu crește tensiunea

Mod de preparare:

  1. Spală florile de păpădie în apă rece.
  2. Pune florile de păpădie în apa clocotită. Lasă-le să fiarbă aproximativ 20 de minute.
  3. Se lasă oala cu apă și păpădie la răcit, apoi se introduce la frigider, până a doua zi.
  4. Se reia procesul de fierbere, încă 20 de minute, apoi se lasă la răcit.
  5. Se strecoară lichidul obținut printr-o sită sau tifon (presează și florile de păpădie cu o lingură de lemn) și se pune într-o oală, cu sucul de lămâie și zahărul sau îndulcitorul.
  6. Se fierbe la foc mic timp de 5-10 minute. Dacă vrei ca siropul să fie mai gros, lasă-l mai mult timp să fiarbă.
  7. Siropul obținut se toarnă în borcane mici sterilizate, care se depozitează în frigider.

Beneficii sirop de păpădie

O cură de 3 săptămâni cu sirop de păpădie poate face minuni pentru imunitate. Ia în fiecare zi 2-3 lingurițe de sirop, dimineața, vei scăpa de tuse.

Îl poți adăuga în cafea sau ceai, putând înlocui cu succes mierea. De asemenea, poate fi folosit și ca umplutură pentru clătite sau pe pâine prăjită.

Păpădiile sunt o sursă excelentă de fier, calciu, mangan și vitamine, fiind ideale pentru prevenirea sau ameliorarea simptomelor de răceală, infecții urinare, dar și adjuvante în bolile de ficat (stimulează secreția biliară a ficatului) sau de rinichi.

Totodată, siropul de păpădie este un diuretic natural care te ajută să combați retenția de apă din țesuturi.

Nu în ultimul rând, siropul de păpădie are proprietăți antispastice și poate fi de ajutor în caz de balonare, crampe sau constipație.

reteta sirop de păpădie beneficii
Cum să faci sirop de păpădie și ce beneficii are. FOTO: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult