Semințe de in – sunt folosite în mod tradiţional în produse de brutărie. În ultimii ani, seminţele de in au câştigat tot mai multă faimă odată cu popularitatea dietei Budwig (care foloseşte seminţele de in şi brânza de vaci ca etapă a unui proces de vindecare, folosit mai ales în cazul cancerului) şi utilizarea acestuia în produse dedicate curăţării colonului, dar şi sub formă de pudră alături de alte superalimente.
Indiferent de modul în care le foloseşti, micuțele semințe de in nu trebuie să-ţi lipsească din casă datorită puterilor vindecătoare.
Trei dintre cele mai importante substanțe nutritive conținute de semințele de in sunt: acizi grași Omega 3, lignani şi mucilagiu. Un procent ridicat în această sămânţă îl constituie lignanii, fiind singura plantă care deţine cel mai bogat depozit de lignani şi fibre. Aceştia reprezintă un grup de compuşi naturali găsiţi doar în plante, având compoziţia chimică asemănătoare cu a estrogenului şi a antioxidanţilor.
O veste bună este că aceste seminţe de in nu conţin gluten, putând fi consumate în siguranţă de persoanele cu intoleranţă la gluten sau boala celiacă.
Cu acest mix incredibil de nutrienţi, nu-i de mirare că inul este un aliment atât de apreciat!
În semințe de in găsești toţi aceşti nutrienţi incredibili, dar ce înseamnă mai exact pentru sănătatea ta? Ei, bine se pare că există o adevărată listă de beneficii pentru sănătate, printre care se numără:
Există mai multe moduri în care poţi incorpora inul în dieta ta zilnică, dar cea mai bună soluţie este să foloseşti seminţele măcinate sau uleiul, pentru a fi mai bine digerate. În acest sens, poţi încorpora inul în: