Sforaitul este o afectiune care ii deranjeaza mai degraba pe cei din jur si nu in mod special pe cei care sforaie.
Nu exista un tratament miraculos pentru sforait, insa exista tot felul de remedii care ajuta la ameliorarea acestei conditii.
Care sunt cele mai eficiente remedii anti-sforait?
De dragul persoanei care doarme alaturi de tine, incearca sa iti corectezi pozitia de somn, astfel incat sa nu stai cu fata in sus, o pozitie care favorizeaza sforaitul. Cumpara-ti mai multe perne, dormi cu capul ceva mai ridicat si incearca sa dormi numai pe o parte, altfel o sa te trezesti cu tot felul de inghionteli peste noapte.
Sforaitul este provocat de problemele de respiratie, de aceea este recomandat sa iti cureti frecvent nasul cu apa de mare si sa folosesti un umidificator de camera pentru a mentine constanta umiditatea aerului. La farmacie o sa gasesti sprayuri nazale si de gat speciale pentru persoanele care sforaie.
Cu cat mananci mai greu seara, cu atat o sa ai un somn mai putin odihnitor, iar sforaiturile vor fi mai intense. Incearca sa mananci seara cat mai usor si sa eviti excesul de alcool, dar si fumatul, care nu face decat sa irite mucoasele.
Un leac babesc pentru combaterea sforaitului este ceaiul de ceapa. Se ia o ceapa, se taie bucati si se fierbe timp de un sfert de ora. Strecoara infuzia obtinuta si consum-o cu 1-2 ore inainte de culcare. Se pare ca are efect.
Citiţi pe Dietetik.ro care sunt celelalte 4 remedii împotriva sforăitului!