Sirop de ridiche neagră cu miere – Remediu pentru răceală din bătrâni

  • Publicat:
Sirop de ridiche neagră cu miere – Remediu pentru răceală din bătrâni

Siropul de ridiche neagră cu miere este un remediu băbesc foarte popular și eficient, folosit de secole pentru combaterea tusei, răcelii și a simptomelor de gripă. Acesta combină proprietățile curative ale ridichii negre, cunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și de a ajuta la curățarea căilor respiratorii, cu efectele antibacteriene și calmante ale mierii.

Cum funcționează acest remediu

  • Ridichea neagră este un aliment cu un puternic efect detoxifiant și antibacterian. Conține substanțe care ajută la stimularea producției de mucus și la decongestionarea căilor respiratorii. Este deosebit de eficientă în tratarea tusei, bronșitelor și răcelilor.
  • Mierea adaugă o componentă emolientă, calmând iritațiile din gât și având un efect de hidratare asupra mucoaselor. În plus, mierea are proprietăți antimicrobiene care ajută la combaterea infecțiilor virale și bacteriene.

Cum se prepară siropul de ridiche neagră cu miere?

ridiche neagră

Ingrediente:

    • 1 ridiche neagră mare
    • 3-4 linguri de miere naturală (preferabil miere de salcâm sau de tei)

Mod de preparare:

Spală bine ridichea neagră și taie-i vârful (aproape de codă). Apoi, scobește miezul ridichii, lăsând un spațiu suficient de mare pentru a adăuga mierea. Pune 3-4 linguri de miere în mijlocul ridichii scobite. Dacă vrei un sirop mai concentrat, poți pune mai multă miere.

Pune ridichea într-un loc călduț (poți lăsa ridichea într-un borcan sau un pahar) și las-o să stea timp de 4-6 ore sau chiar peste noapte. Mierea va extrage sucul din ridiche, iar rezultatul va fi un sirop gros și aromat. După ce ridichea a eliberat sucul, poți consuma acest sirop cu lingurița sau îl poți adăuga într-un pahar cu apă caldă pentru a-l bea. Siropul poate fi păstrat la frigider pentru câteva zile.

Cum se administrează?

  • Pentru adulți și copii mai mari, se recomandă câte 1-2 lingurițe de sirop de 2-3 ori pe zi.
  • Pentru copiii mici (peste 1 an), câte 1 linguriță de 2 ori pe zi, dacă nu există contraindicații sau alergii.

Beneficiile acestui leac băbesc

Calmează tusea

Ridichea neagră ajută la eliminarea mucusului din plămâni și bronhii, iar mierea ameliorează iritațiile gâtului, calmând tusea seacă sau umedă.

Întărește sistemul imunitar

Ambele ingrediente au efecte imunitare puternice. Ridichea neagră are compuși care stimulează producția de leucocite (celule albe din sânge), iar mierea contribuie la lupta organismului împotriva bacteriilor și virușilor.

Detoxifică organismul

Ridichea neagră are proprietăți diuretice și ajută la eliminarea toxinelor din organism, fiind un bun remediu pentru răceală și infecții respiratorii.

Ușor de preparat și natural

Acest remediu este simplu de realizat, iar ingredientele sunt naturale, fără substanțe chimice sau aditivi. Este o alternativă excelentă la siropurile din farmacii.

Contraidicații de consum

Atenție, pentru copii sub 1 an, mierea NU este recomandată datorită riscului de botulism infantil, așa că acest remediu se administrează doar copiilor mai mari de 1 an.

Persoanele cu diabet, iarăși, trebuie să fie atente la cantitatea de miere folosită, deoarece aceasta conține zaharuri naturale.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandări:
Băutura care îți curăță plămânii de fumul de țigară, flegmă și mucus
Băutura care îți curăță plămânii de fumul de țigară, flegmă și mucus
5 remedii naturale pentru a vindeca aftele bucale
5 remedii naturale pentru a vindeca aftele bucale