Pe lângă faptul că au un miros divin, florile de salcâm sunt des folosite în medicina ayurvedică, datorită proprietăţilor antiinflamatoare, antimicrobiene şi antitusive. Pentru a te bucura de beneficiile extraordinare ale acestora, îţi propunem să faci un sirop din numai 3 ingrediente: flori de salcâm, apă şi zahăr.
Află mai jos cum se prepară acest sirop din flori de salcâm şi beneficiile lui pentru sănătate!
Florile de salcâm ar putea avea efecte benefice în caz de tuse, dureri în gât şi disconfort abdominal.
De asemenea, compresele cu infuzie din flori de salcâm pot ameliora afecţiuni ale pielii, precum răni, tăieturi, eczeme , datorită compuşilor conţinuţi, precum alcaloizi, glicozide şi flavonoide.
Consumul de ceai sau sirop din flori de salcâm poate ameliora şi tulburările digestive, precum diareea, sau insomnia, datorită efectelor antimicrobiene, respectiv sedative.
Totodată, siropul din flori de salcâm este un adjuvant în caz de reflux gastric, astenie, stări de anxietate, oboseală şi dureri de cap provocate de stres.
Ingrediente:
Pentru această reţetă ai nevoie de 3 ingrediente:
Mod de preparare sirop din flori de salcâm:
Pentru servire, se amestecă 2 linguri de sirop din flori de salcâm cu 400 de mililitri de apă minerală sau plată. Sau poţi lua înainte de mese 2-3 linguriţe de sirop nediluat.