Sucul de aloe vera este genial pentru sănătate. Cum îl pregăteşti să fie exact ce trebuie!

Aloe vera este o plantă miraculoasă care vine la pachet cu numeroase beneficii. Iată cum să faci sucul de aloe vera.
  • Publicat:
Sucul de aloe vera este genial pentru sănătate. Cum îl pregăteşti să fie exact ce trebuie!
FOTO: profimediaimages.ro / Sucul de aloe vera este genial pentru sănătate. Cum îl pregăteşti să fie exact ce trebuie!

Aloe vera este o plantă suculentă care creşte în abundenţă în climatul tropical şi care, timp de secole, a fost folosită ca plantă medicinală. Sucul acestei plante este un lichid moale şi lipicios din frunzele de aloe vera. De asemenea, este cunoscut pentru tratarea arsurilor solare. Consumul acestui elixir vine la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate.

Sucul de aloe vera: beneficii pentru sănătate

Alcalinitate. Un corp cu un pH acid este un ”teritoriu” ideal pentru boli. Aşadar, trebuie să menţinem un echilibru în corp prin consumul de alimente şi băuturi alcaline precum aloe vera. Alte alegeri sănătoase ar fi:

  • verdeţurile
  • rădăcinoasele
  • leguminoasele
  • nucile şi seminţele
  • fructele

Hidratare. Aloe vera este o plantă cu un conţinut foarte mare de apă, ideală pentru prevenirea sau tratarea deshidratării. Astfel, hidratarea ajutp corpul la detoxifiere şi îndepărtarea impurităţilor din organism. De asemenea, sucul de aloe vera este bogat în nutrienţi, ideali pentru optimizarea organelor din corp. De exemplu, rinichii şi ficatul au cea mai mare responsabilitate în provinţa detoxifierii sângelui şi producţiei de urină. Din acest motiv este nevoie să le menţinem sănătoase.

Funcţiile ficatului. Pentru că tot am vorbit despre detoxifiere, sucul de aloe vera este cheia către un ficat sănătos, deoarece este hidratant şi bogat în fitonutrienţi.

Ideal pentru constipaţie. Ducul de aloe vera ajută la creşterea conţinutului de apă din intestine. Aşadar, dacă eşti constipat sau te confrunţi frecvent cu această problemă, consumul zilnic de suc de aloe vera te poate ajuta. De asemenea, va menţine bacteriile sănătoase din tractul intestinal la un nivel normal, dar şi flora intestinală echilibrată.

O piele curată. Pentru că sucul de aloe vera este hidratant, cu ajutorul acestei băuturi se pot reduce frecvenţa şi apariţia acneei, dar şi a altor afecţiuni ale pielii precum dermatită sau psoriazis. Aloe vera este o sursă ideală de antioxidanţi şi vitamine care protejează pielea, iar compuşii importanţi pe care îi deţine neutralizează efectele ultravioletelor, repară pielea deteriorată de razele UV şi ajută la prevenirea liniilor fine şi a ridurilor.

O băutură nutritivă. Sucul de aloe vera este bogat în nutrienţi. Acesta conţine vitamine şi minerale importante precum vitaminele B, C, E şi acid folic. De asemenea, conţine mici cantităţi de:

  • calciu
  • cupru
  • sodiu
  • seleniu
  • magneziu
  • potasiu
  • mangan
  • zinc

Aloe vera este singura plantă care este o sursă ideală de vitamina B12, excelentă pentru vegetarieni şi vegani.

Beneficii digestive. Aloe vera conţine numeroase enzime cunoscute pentru îndepărtarea grăsimii şi a zahărului pentru o digestie rapidă. Dacă sistemul digestiv nu operează la nivel optim, atunci organismul nu va absorbi nutrienţii necesari din alimentele pe care le consumi.

Cum să faci sucul de Aloe vera

Sucul de aloe vera are o aromă subtilă, care poate fi uşor de tolerat, dar mai ales, poate fi integrată perfect în shake-uri şi smoothieuri.

Ingrediente:

  • 1 frunză mare de aloe vera
  • 3 căni de apă filtrată

Mod de preparare: Cu ajutorul unui cuţit de îndepărtează suprafaţa frunzei, dar şi cel de-al doilea strat, galben, care poartă numele de latex. Se taie şi stratul de latex pentru a ajunge la gelul din interiorul frunzei de aloe vera. Cu ajutorul unei linguriţe curăţă tot gelul şi pune-l într-un bol. Adaugă două linguriţe de gel de aloe vera în apa din blender şi amestecă-le timp de 2-3 minute până când produsul ajunge la consistenţa pe care ţi-o doreşti. Pentru gust, poţi adăuga suc de limetă sau câteva bucăţi de castravete pentru infuzie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandări:
Cum tratezi acasă tusea greu de controlat
Cum tratezi acasă tusea greu de controlat
12 remedii naturale pentru durerile de stomac. Cum să scapi de disconfort fără pastile
12 remedii naturale pentru durerile de stomac. Cum să scapi de disconfort fără pastile