Top remedii naturale care chiar funcţionează VIDEO

Care sunt cele mai eficiente remedii naturale şi cum acţionează aflaţi din materialul video.
  • Publicat:

Deşi medicina actuală este orientată către noi tehnologii, există remedii naturale care şi-au dovedit eficacitatea în timp. De altfel, bazele medicinei puse în antichitate se baza pe utilizarea la maxim a resurselor puse la dispoziţie de natură.

Scurtă istorie a medicinei

În triburile primitive de vânători-culegători medicina se concentra mai ales pe latura de vindecare şi era practicată de vraci, preoţi sau şamani. Poţiunile, tincturile şi fierturile erau preparate din plante sau resturi de animale şi erau însoţite de incantaţii magice. Boala era reprezentată ca fiind un demon care se cerea alungat prin procedee complexe.
Primele consemnări scrise despre medicină provin din papirusurile din Egiptul antic.

În antichitate, principalele metode terapeutice erau:

  • luarea de sânge, care era considerată o metodă de vindecare a hipertensiunii, febrei, migrenei, apoplexiei;
  • descântecul;
  • poţiunea halucinogenă, care se utiliza în timpul intervenţiilor chirurgicale;
  • lobotomie, prin care se trata schizofrenia, depresia.

Medicina nu era practicată de vrăjitori sau vraci ca în triburile primitive, ci de medici laici care totuşi colaborau cu sacerdoţii. Medicii erau în mare parte specializaţi pe domenii, fiecare ocupându-se de o grupă de boli. Aceştia posedau cunoştinţe temeinice, redate printr-o impresionantă literatură medicală şi aveau faimă binecunoscută şi peste hotare. Spre exemplu, regii persani Cyrus şi Darius au avut în serviciul lor medici egipteni.

Intervenţiile chirurgicale se limitau doar la deschiderea abceselor şi circumcizia. Totuşi, chirurgii egipteni antici au fost primii care au suturat rănile.

Medicamentele folosite erau de origine naturală: miere, ulei, ceapă, usturoi etc. sau minerală: săruri de plumb, de cupru. Uneori se recurgea şi la remedii care astăzi par fanteziste: organe sau excremente de animale, pilule combinate cu vin, bere etc.

De experimentele medicinei egiptene a beneficiat cel mai mult Hippocrate, considerat părintele medicinei moderne, adesea prezentat ca model de perfecţiune al medicului antic. I se atribuie progresul mare în studiul sistematic al medicinei clinice, rezumând cunoaşterea medicală a şcolilor precedente şi prescriind practici pentru medici prin Corpusul hipocratic.
Despre Hippocrate se afirmă că a fost prima persoană care a crezut că bolile au cauze naturale, ce nu ţin de superstiţii şi zei.

Cum a apărut conceptul de medicină naturistă

Una dintre cele mai cunoscute lucrări în domeniu este celebra Ayur-Veda (sec. V î.Hr.), scriere spirituală hindusă ce derivă din Atharva-Veda (una din cele patru Vede). Această lucrare de filozofie hindusă relevă principii noi, care formează ceea ce astăzi numim medicină naturistă”.
Care sunt cele mai eficiente remedii naturale şi cum acţionează aflaţi din materialul video.


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Recomandări:
Băutura care îți curăță plămânii de fumul de țigară, flegmă și mucus
Băutura care îți curăță plămânii de fumul de țigară, flegmă și mucus
5 remedii naturale pentru a vindeca aftele bucale
5 remedii naturale pentru a vindeca aftele bucale