Topul alimentelor care luptă cu răceala

Poţi combate răceala şi fără medicamentele de sinteză. Iată un top al celor mai bune 7 alimente pe care trebuie să le consumi în primele 3 zile.
  • Publicat:
Topul alimentelor care luptă cu răceala

Nu e nevoie să dai fuga la farmacie la primul semn de răceală. Poţi combate răceala şi fără medicamentele de sinteză. Iată un top al celor mai bune 7 alimente pe care trebuie să le consumi în primele 3 zile.

Usturoiul este considerat cel mai puternic antigripal natural. Conţine peste 20 de substanţe antivirale şi antibacteriene. Consumă-l la fiecare masă, de preferat, iar dacă nu-ţi place gustul, înghite câte doi căţei, ca pe pastile.

Ceapa are şi ea remarcabile proprietăţi antivirale datorită conţinutului de alicină. O poţi consuma în stare crudă, imediat ce ai tăiat-o, sau sub formă de ceai, care se prepară punând la fiert o ceapă cu tot cu coajă. Sau fiartă, pasată şi amestecată cu miere, pentru afecţiunile gâtului.

Supa de pui este un remediu naturist din bătrâni, recunoscut inclusiv de către cercetători ca având proprietăţi antivirale. Conţine agenţi antiinflamatori, deblochează căile nazale. Asezoneaz-o cu mult pătrunjel, care e foarte bogat în vitamina C.

Ghimbirul. Adăugat în limonade, în deserturi, mâncăruri sau sub formă de ceai, ghimbirul e un tratament naturist excelent în răceală. Are proprietăţi antiinflamatoare şi dezinfectante, expectorante, calmează iritaţiile gâtului, taie greaţa şi reduce inflamaţia căilor respiratorii.

Ceaiul cald. De echinacea, de măceşe, de soc, de cătină… toate acestea conţin multă vitamina C, care activează capacitatea de apărare a organismului. În plus, ele fluidizează secreţiile nazale şi, îndulcite cu o linguriţă de miere, calmează durerea de gât. Alt ceai medicinal foarte bun pentru gât este cel de lemn dulce, iar cimbrul şi cimbrişorul rezolvă mai multe neplăceri date de răceală: nas înfundat, faringită, tuse, bronşită, fiind antivirale, antifungice, expectorante.

Sucul de fructe. Lămâile, portocalele şi grepfrutul nu trebuie să-ţi lipsească din casă în acest sezon rece. Sucurile acestor citrice, combinate şi îndulcite cu miere, sunt pline de vitamina C, previn răcelile şi ajută la tratarea lor, odată contactate.

Ai observat că durerea de gât este printre primele simptome ale unei răceli. Ei bine, ridichea neagră cu miere este, în acest caz, alimentul minune, un adevărat balsam pentru gât. Scobeşte ridichea, pune în ea două-trei linguriţe cu miere şi las-o peste noapte, eventual la căldură. Dimineaţa, ia două linguriţe din sucul adunat. Mai poţi folosi, în loc de ridiche, hrean sau ceapă.

Informaţii oferite de Fares Orăştie (www.fares.ro).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări:
Cum tratezi acasă tusea greu de controlat
Cum tratezi acasă tusea greu de controlat
12 remedii naturale pentru durerile de stomac. Cum să scapi de disconfort fără pastile
12 remedii naturale pentru durerile de stomac. Cum să scapi de disconfort fără pastile