Odată cu sezonul rece îşi fac apariţia tot mai des şi gripele, răcelile şi complicaţiile aferente. Roşul în gât este unul dintre cele mai populare simtome cu care ne întâlnim toamna şi iarna. Infecţiile şi durerile pe care le provoacă pot fi însă prevenite sau ameliorate în mod natural. Cum?
1. Beţi suficientă apă zilnic. Atunci când nu bem apă, gâtul rămâne uscat, motiv pentru care este mai vulnerabil atacului infecţiilor. Reţineţi că temperaturile joase în combinaţie cu o mucoasă uscată facilitează instalarea infecţiei.
2. Mediul poluat favorizează şi el apariţia infecţiei. Pentru că nu respirăm corect pe nas atunci când aerul este încărcat, inhalăm şi expirăm mai mult pe gură. Gâtul nu este proiectat pentru circulaţia aerului la această scară, iar dacă mucoasa este uscată se instalează uşor infecţiile.
3. Nu consumaţi alimentele când sunt foarte reci, nu beţi băuturi din frigider, pentru că irită mucoasa, care devine vulnerabilă.
4. Dimineaţa, imediat ce vă treziţi, beţi apă călduţă, cât de multă puteţi. Ideal ar fi să beţi 2 -3 pahare, pentru că ameliorează durerea dacă ea există şi curăţă mucoasa.
5. Dacă aveţi o infecţie serioasă, cu durere şi dificultate la înghiţire, nu zăceţi în pat toată ziua. Pentru a se reface, organismul are nevoie de resurse, aşa că alimentaţi-vă suficient, beţi suficientă apă şi ceaiuri şi aveţi grijă să mâncaţi sănătos. În felul acesta vă creaţi o rezervă de nutrienţi necesară pentru lupta împotriva infecţiei.
6. Pentru a combate senzaţia de epuizare, beţi apă călduţă cu lămâie şi miere pentru că vă umple de energie.
7. Un remediu cunoscut împotriva durerilor în gât este si propolisul, considerat un antibiotic natural, acesta acţionează foarte bine în cazul infecţiilor gâtului. Amestecaţi 25 picături de tinctură de propolis cu una – două linguriţe de miere şi înghiţiţi încet amestecul fără sa beţi apoi nimic în următoarea jumatate de oră.
8. Chiar şi după ce vă refaceţi, nu consumaţi alimente reci.