Tuse? Iată o soluție naturală pentru a expectora

Natura este generoasă atunci când vine vorba despre remedii naturale pentru viroze respiratorii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Tuse? Iată o soluție naturală pentru a expectora
Limonada cu miere și lămâie - la ce ajută? Foto: Shutterstock

În acest sezon, probabil unul dintre subiectele cele mai uzuale, pe lângă starea vremii, cadouri și pregătiri de Crăciun, prețurile crescute la utilități, sunt răcelile, dar și tratamente pentru acestea. Chiar dacă ritmul vieții cotidiene este alert și pare că timpul nu mai are răbdare cu noi. Sau invers. Căutăm remedii cât mai rapide deși se știe că o răceală tot în 7 zile trece.

Și uităm de leacurile bunicii pentru răceli, însă ele sunt la fel de eficiente și astăzi. „Uităm mult prea repede cât de generoasă e natura cu noi. Limonada cu miere e mai bună decât orice sirop expectorant, pentru că vitamina C din lămâie înseamnă o doză importantă și biodisponibilitate mare, adică se absoarbe toată și ajunge unde trebuie” explică dr. Sandra Alexiu, medic specialist în Medicină de Familie.

Mierea naturală de albine calmează durerile de gât

De ce este important să adăugăm și miere de albine naturală la limonadă atunci când suntem răciți? „Mierea e emolientă, unge gâtul și ajută tusea” a mai adăugat medicul.

De asemenea, un alt simptom cu care ne confruntăm atunci când suntem răciți este durerea în gât.

„Gâtul uscat și dureros din răcelile de sezon e mai degrabă ajutat de propria salivă decât de pastile de supt și spray-uri. Pentru asta există gumă de mestecat și acadele medicale atunci când nu putem mesteca! Precis copiii sunt mai încântați să mestece o gumă decât sa primească rafale de sprayuri care conțin alergeni sau chiar alcool!” a mai completat dr. Sandra Alexiu.

Chiar dacă vrem să grăbim vindecarea prin medicație, este important să avem răbdare

De asemenea, medicul a mai recomandat părinților să respecte indicațiile pediatrilor, medicilor de familie atunci când vine vorba despre tratamentul pentru viroze obișnuite ale copiilor.

„Părinții ar trebui să lase medicii să decidă ce să recomande, nu să ceară cu disperare pentru copiii lor medicamente multe și tari, vitamine, suplimente și scutiri de sport. O răceală banală nu trece mai devreme de șapte zile, indiferent câte siropuri, spray-uri, suplimente îndesăm în noi…” a mai spus medicul de familie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Sandra Alexiu - Medic primar medicina de familie
Medicul Sandra Alexiu este membru onorific al Societății Române de Microbiologie, precum și membru în Societatea Europeană de Boli Infecțioase Pediatrice (ESPID). Totodată, ea este preşedinte al Asociației Medicilor de Familie București – Ilfov. Studii SNSPMS Instructor FormatorPromovarea ...
citește mai mult
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandări:
Băutura care îți curăță plămânii de fumul de țigară, flegmă și mucus
Băutura care îți curăță plămânii de fumul de țigară, flegmă și mucus
5 remedii naturale pentru a vindeca aftele bucale
5 remedii naturale pentru a vindeca aftele bucale