Remediul natural pentru hipertensiune. Românii îl folosesc în toate preparatele

Pacienții hipertensivi optează de multe ori pentru remedii naturale, iar unul dintre ele e folosit chiar în bucătărie.
  • Publicat:
Remediul natural pentru hipertensiune. Românii îl folosesc în toate preparatele
Foto: shutterstock

Hipertensiunea arterială este o afecțiune de care 1 din 3 adulți suferă și care nu apare deseori cu simptome semnificative, motiv pentru care crește riscul de a te confrunta cu boli cardiovasculare și accident cardiovascular cerebral. De cele mai multe ori, tratamentul poate veni la pachet cu efecte nedorite, iar multe persoane optează pentru remediile naturale precum usturoiul.

Ce efect are usturoiul asupra tensiunii?

Usturoiul a fost folosit dintotdeauna ca remediu natural pentru tensiune. Cercetări recente sugerează că acesta ar putea fi la fel de eficient ca medicamentația, dar cu mai puține efecte adverse prezente. Alicina, principalul compus activ care se regăsește în usturoi este responsabil pentru proprietățile pe care le are asupra tensiunii. Cercetările sugerează că acest compus revine producția de angiotensină II, un compus responsabil pentru creșterea tensiunii prin producerea contracțiilor la nivelul vaselor de sânge.

Prevenirea producției de angiotensină, efectele alicinei fac ca sângele să circule corespunzător, reducând astfel tensiunea arterială. Alicina ajută și la creșterea producției de hidrogen sulfat și oxid nitric, doi compuși cruciali pentru reglarea tensiunii. Experții cred că proprietățile antioxidante și antiinflamatorii ale usturoiului contribuie la capacitatea de a reduce sau preveni hipertensiunea.

Usturoiul se folosește de mai bine de 5000 de ani pentru prevenirea și tratarea bolilor, efectele adverse fiind rareori prezente. Majoritatea studiilor sugerează că suplimentele cu usturoi sunt sigure, iar singurele aspecte neplăcute sunt gustul, respirația urât mirositoare sau schimbarea mirosului corpului. Durerile de stomac, gazele, refluxul sau durerile abdominale sunt și ele comune, dar în general acestea sunt minore.

Alte efecte ar mai putea fi hipersensibilitatea, durerile de cap, gura uscată, tusea, dar și acestea sunt considerate rare. De cele mai multe ori, ele apar atunci când usturoiul este consumat în cantități mari.

Usturoiul conţine săruri minerale, inulină, microelemente, un complex de vitamine (A, B, PP, C) şi două substanţe specifice, cu efecte antibiotice – alicina şi garlicina. Usturoiul are efect antispastic, colagog, diaforetic, anticancerige, expectorant, febrifug, stomahic, vasodilatator, antimicrobian, hipotensiv şi antihelmintic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult